• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

April 28, 2022 5589

 

 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου.

Η Ανακοίνωση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στις 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα «ελπίδα είναι η πάλη των λαών».
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη της χώρας αντιμέτωπη με την επίθεση των εκμεταλλευτικών δυνάμεων. Στη λαίλαπα των μνημονίων ήρθαν να προστεθούν τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που επέβαλλαν κυβερνήσεις και εργοδοσία με πρόσχημα την πανδημία. Ο νόμος Χατζηδάκη αμφισβητεί ευθέως ότι κατακτήθηκε από την εργατική τάξη τον τελευταίο αιώνα. Το 8ωρο και ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, το 5ημερο, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και την απεργία, οι συλλογικές συμβάσεις και το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων υπονομεύονται ανοιχτά. Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν διπλά τόσο για την περίοδο της κρίσης και της πανδημίας όσο και για τις περιόδους της ανάκαμψης της οικονομίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τη μια μας καλούν να κάνουμε υπομονή και να πληρώσουμε για να σωθεί η οικονομία και η χώρα, την άλλη μας καλούν να πληρώσουμε και να μη ζητάμε εισοδήματα και δικαιώματα γιατί έτσι θα εμποδίσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας. Για τους μόνους που υπάρχουν χρήματα τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη είναι για τους μονοπωλιακούς ομίλους που σε κάθε περίπτωση λαμβάνουν επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές από τον κόπο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.

Σταθερά αυξανόμενες είναι οι δαπάνες για εξοπλισμούς και συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα 4 δις ευρώ που δίνει η χώρα μας για τη συμμετοχή της στις νατοϊκές δαπάνες τη στιγμή που ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, τους λογαριασμούς και το ψωμί, είναι πρόκληση.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που ξεζουμίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα με αντιλαϊκές πολιτικές, την ώρα που η ακρίβεια έχει φτάσει στα ύψη και τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν, η κυβέρνηση στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και εμπλέκει τη χώρα μας σε έναν ακόμη πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.
Έχουν μάλιστα το θράσος να εκβιάζουν το λαό καλώντας τον να επιλέξει με το ζόρι στρατόπεδο, λες και οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, η φτωχολογιά, άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να επιλέγουν το χρώμα από τα στρατιωτάκια στο πολεμικό παιχνίδι συμφερόντων που ασκούνται οι διεθνείς μονοπωλιακοί όμιλοι για να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα κέρδη τους.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,

Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί βήμα αντίστασης της εργατικής τάξης ενάντια:

Στην εκμετάλλευση και την υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων
Στην ακρίβεια, την ανέχεια, τη φτώχεια
Στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν

Αποτελεί ταυτόχρονα βήμα αγωνιστικής διεκδίκησης των άμεσων αιτημάτων για:
•επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό
•αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
 διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

Οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο!
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες.

 

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΑΔΕΣ
7:00μμ – Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Κώστα Χυτήρη, Κουραμαδίτη δάσκαλο εκ των διακοσίων εκτελεσθέντων κομμουνιστών της Καισαριανής.
8:30μμ – Προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο σημείωμα», στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Κουραμάδων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search