• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση μνήμης και πορεία (Photos)

May 03, 2022 822

Πορεία μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από πλήθος κόσμου, ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και συλλογικότητες οι οποίες ζητούν δικαιοσύνη.

Νωρίτερα σήμερα έπεσε αυλαία στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο, με τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη να καταδικάζονται σε 10 χρόνια φυλακή, ενώ η έδρα συντασσόμενη με την εισαγγελική πρόταση αθώωσε  τους τέσσερις αστυνομικούς που συνέβαλαν με τα χτυπήματα τους στον θάνατό του.

«Το αίμα κυλάει, δικαίωση ζητάει. Όλoi απόψε στις 19:30 στο Μοναστηράκι» επισημαίνεται στην ανάρτηση που ανέβηκε στη σελίδα «Justice For Zak/Zackie» περίπου μία ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι κρατώντας πανό ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία προς την οδό Γλαδστωνος όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος.

Με μουσική, τύμπανα, παλμό και συνθήματα όπως «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει», «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία», η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν απ’ τις 8 το βράδυ.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search