• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κακοποίηση ζώων: «Πρωταθλητές» οι Έλληνες στα κρούσματα φρίκης – Τα 10 περιστατικά που συγκλόνισαν τη χώρα

May 05, 2022 782

ΠΗΓΗ: Από Γιώργος Καλούμενος - topontiki.gr

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε ότι αφορά την κακοποίηση ζώων ανέδειξε για άλλη μία φορά το τελευταίο κρούσμα με την παρέα στην Αιδηψό που «έσπαγε πλάκα» βασανίζοντας ένα ανυπεράσπιστο γατάκι.  

Η παρέα  μάλιστα είχε το θράσος όχι μόνο να τραβήξει βίντεο με την αποτρόπαια  αυτή πράξη αλλά να την ανεβάσει και στα social media θεωρώντας προφανώς ότι θα υπάρξουν και άλλοι που θα «διασκεδάσουν» με το απάνθρωπο αυτό «αστείο» τους.    

Το γεγονός, επίσης, ότι το περιστατικό αυτό είχε ως (αρνητικούς) πρωταγωνιστές νέα παιδιά πρέπει να προβληματίσει περαιτέρω τις αρμόδιες αρχές καθώς όπως φαίνεται η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά, τουλάχιστον όσο απαιτείται, για να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ανάλογων περιπτώσεων στο μέλλον.

Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία τα κρούσματα κακοποίησης ζώων έδειξαν να έχουν μάλλον αυξητικές τάσεις παρά να μειώνονται.

Εξάλλου με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία διεθνώς η Ελλάδα εμφανίζεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στη νομοθεσία που προβλέπει κατά πολύ αυστηρότερες κυρώσεις από ότι στο παρελθόν.

Αυτό όμως που είναι το πλέον ανησυχητικό είναι ότι πολλά από τα τελευταία κρούσματα κακοποίησης που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πρωτοφανούς αγριότητας σε σημείο που δυσκολεύεται πολλές φορές να τα χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Πρόσφατα ένας άνδρας πετσόκοψε μέχρι θανάτου εννέα κουτάβια με χορτοκοπτικό, άλλος βασάνισε γάιδαρο δένοντας του τα αυτιά με τη γλώσσα, άλλος κατακρεούργησε γατάκι και δεκάδες άλλα περιστατικά πυροβολισμών με καραμπίνα, απαγχονισμών, ξυλοδαρμών μέχρι θανάτου ακόμα και βιασμούς έχουν συγκλονίσει πρόσφατα το πανελλήνιο.

Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά περιστατικά φρίκης όπου κάποιοι «κατ’ ευφημισμόν» άνθρωποι ικανοποίησαν  τα πιο σκοτεινά και ταπεινά ένστικτα τους σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων.

 

Φρικιαστική θανάτωση σκύλου στη Ναύπακτο

Τραγικό τέλος είχες σκύλος στη Ναύπακτο. Ο δράστης είχε δέσει τα πόδια και τον λαιμό του άτυχου ζώου με σύρμα

Αντιμέτωπη με το φρικιαστικό θέαμα βρέθηκε μια γυναίκα στη Ναύπακτο, όταν αντίκρισε το άψυχο σώμα ενός σκύλου που είχε θανατωθεί με πρωτοφανή αγριότητα.

Η γυναίκα ειδοποίησε αστυνομικούς του τμήματος Ναυπακτίας οι οποίοι έκαναν επιτόπια έρευνα για το ανατριχιαστικό περιστατικό που συγκλονίζει την Αιτωλοακαρνανία και αναζητούν τον ή τους δράστες. Στο μεταξύ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων για κακοποίηση και θανάτωση ζώων συντροφιάς.

Τραγικές συνθήκες και συλλήψεις στο κυνοκομείο στη Σπάρτη

Σε απαράδεκτες συνθήκες ζούσαν όπως αποδείχθηκε τα ζώα στο κυνοκομείο της Σπάρτης κάτι μάλιστα που οδήγησε τις αρχές στο να συλλάβουν τρία άτομα ανάμεσα τους και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης.

Το θέμα αποκαλύφθηκεε μετά από καταγγελίες ενάντια του Δήμου Σπάρτης που έκανε η φιλοζωική «Save a Greek Stray», καθώς αναφέρει ότι το κυνοκομείο της περιοχής έχει καταλήξει σε ένα «στρατόπεδο θανάτου», όπου αδέσποτα σκυλιά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής στις καταγγελίες τους και σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό τα σκυλιά «βρέθηκαν συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τέρμα της αλυσίδας τους».

Πετρούπολη: Φονική επίθεση με τόξο σε σκύλο

Ένας 38χρονος άνδρας συνελήφθη για τη θανάτωση σκύλου στην περιοχή της Πετρούπολης με τη χρήση τόξου.

Ο δράστης, είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να σκοτώσει τον σκύλο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς το πιτ μπουλ τον Απρίλιο του 2020 είχε επιτεθεί στον σκύλο του 38χρονου κατά τη διάρκεια βόλτας και εκείνος είχε αποφασίσει να εκδικηθεί.

Ο 38χρονος είχε προσπαθήσει να σκοτώσει το ζώο άλλες δύο φορές τον Δεκέμβριο του 2020. Μετά από την εξέταση οπτικού υλικού και την ανάλυση μαρτυριών από το σημείο, οι Αρχές έφτασαν στην αναγνώριση και την σύλληψη του άνδρα.  Στο σπίτι του βρήκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που σκότωσε τον σκύλο καθώς και το ποδήλατο που χρησιμοποίησε για την επόπτευση του σημείου που βρισκόταν το σπίτι.

Ο 38χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο όπου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής οδού.

Ηλεία: Άνδρας σκότωσε 9 κουτάβια με χορτοκοπτικό

Καταγγελία για κακοποίηση ζώων είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά πολίτη στην περιοχή των Καβασίλων που φέρεται να σκότωσε εννέα κουτάβια με χορτοκοπτικό.

Το περιστατικό ανέδειξε με ανάρτησή της η ψυχολόγος και διαχειρίστρια της Φιλοζωικής Ένωσης Αμαλιάδας – Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας, Άρτεμις Δημητροπούλου.

Ειδικότερα, με ανάρτησή της στα social media αναφέρει:

«Κάτοικος Καβασίλων, Ηλείας σκότωσε με το χορτοκοπτικο του 9 κουτάβια!!!!! .ο άνθρωπος που τον είδε πήγε για μήνυση..!

Το χειρότερο είναι ότι ενω ο ίδιος ομολόγησε ότι το έκανε (τάχα) κατά λάθος, ο αστυνομικός αποτρέπει τον μάρτυρα να κάνει μηνυση γιατί θα μπλέξει…

Ενώ είναι αυτεπάγγελτο..

Σύνηθες και εγκληματικό φαινόμενο να αποτρέπουν τους ανθρώπους απ’ το να κάνουν καταγγελία σε εγκλήματα….

Φτάνει πια.

Κάντε τη δουλειά σας… ο εισαγγελέας αποφασίζει ποιος είναι ένοχος όχι η αστυνομία. Ελπίζω η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της αυτή τη φορά και η δικαιοσύνη επίσης». 

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Νάξος: Βασάνισε γάιδαρο δένοντάς του με σύρμα αυτιά και γλώσσα

Ένα απίστευτο περιστατικό βασανισμού ζώου έγινε γνωστό σε χωριό της Νάξου. Κάτοικος έδεσε τη γλώσσα με τα αυτιά γαϊδουριού με σύρμα, για να εκδικηθεί τον συγχωριανό του. 

Ο γάιδαρος βρέθηκε άγρια κακοποιημένος, καθώς ο δράστης είχε δέσει τα αυτιά του με τη γλώσσα του και την κάτω γνάθο με σύρμα, τραυματίζοντας και βασανίζοντας το ζώο, ενώ είχε δέσει και τα πόδια του. 

Το περιστατικό ήρθε στη γνώση της Αστυνομίας και έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία. Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, υπάρχει κτηνιατρική έκθεση στην οποία περιγράφονται τα βασανιστήρια που υπέστη το ζώο. 

«Είναι απορίας άξιο πώς ένας άνθρωπος ξέσπασε με τόσο μίσος πάνω σε ένα άκακο ζώο που δεν του έφταιξε σε τίποτα. Θα πρέπει η τιμωρία του δράστη να είναι παραδειγματική» κάτοικος που γνωρίζει το περιστατικό.

Αλεξανδρούπολη: βιασμός σκύλου κατ΄ εξακολούθηση

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση εντοπισμού ενός κουταβιού στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο έχει βιαστεί κατ’ εξακολούθηση, περιστατικό που κατήγγειλαν τα «Αδεσποτούλια Ξάνθης» τα οποία προσέφεραν και αμοιβή 3.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

«Εμείς προσφέρουμε 3.000 ευρώ ως αμοιβή για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας που αφορά το σκυλί. Οποιαδήποτε πληροφορία κι αν είναι αυτή. Ποιος το είχε, εάν είδε κάτι, εάν παρατήρησε οτιδήποτε, διότι αυτή η πράξη δεν έγινε μόνο μία φορά, αλλά κατ’ εξακολούθηση. Το σκυλάκι φέρει τραύμα ημερών» τονίζει σοκαρισμένη η κ. Ζαφειριάδου.

«Το ζωάκι είναι 4,5 μηνών και βιάστηκε επανειλημμένα με βιαιότητα και με αντικείμενα παρά φύση, ενώ λείπει και ένα κομμάτι από τον πρωκτό του. Εξακολουθεί να κάνει χαρούλες, αλλά όποιος το αγγίξει κάτω από τη μέση, πονάει πάρα πολύ και φυσικά φοβάται. Αυτές τις ημέρες νοσηλεύεται στην κλινική, παίρνει βαριά χάπια και παυσίπονα αλλά δεν έχω ιδέα εάν θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τη φρίκη που έζησε», συμπληρώνει η πρόεδρος της φιλοζωικής ομάδας «Αδεσποτούλια Ξάνθης.

Αρκαδία: Σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος με σύρμα σε δέντρο

Με σύρμα κρέμασαν σκύλο σε δέντρο στην Αρκαδία. Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι του οικισμού Ρίζες Τεγέας. Όπως καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Είναι η Ελλάδα πολιτισμικά, 50 χρόνια πίσω; Δεν έχουν τέλος οι κτηνωδίες. Ακόμα ένας σκύλος εξοντώθηκε με βάναυσο τρόπο… Ο σκύλος βρέθηκε σήμερα από πολίτη σε περιοχή του χωριού Ρίζες Τεγέας. Ήταν κρεμασμένος με σύρμα από το δέντρο. Η εικόνα που αντίκρισαν όλοι ήταν αποκρουστική! Κάποιο νοσηρό μυαλό είχε προχωρήσει σε μία ακόμα αποτρόπαια πράξη εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου. Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί κάποιος του… είδους του, να προβαίνει σε τέτοιες αγριότητες. Να μπορεί να αφαιρεί μια ζωή, ακόμη και ζώου κατά αυτόν τον τρόπο.

« Αποτελεί χρέος σε όποιον αισθάνεται πολίτης του νομού να προσφύγει στην Αστυνομία και να την πληροφορήσει αν γνωρίζει τους δράστες, ενώ και εκείνη από την πλευρά της θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να βρεθούν. Θα αναμένουμε ότι θα διεξαχθούν σοβαρές έρευνες και να ανευρεθούν οι υπεύθυνοι για αυτήν την αποτρόπαια πράξη» Τα κρούσματα βαρβαρότητας εναντίον των ζώων το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί. Σε διάστημα δυο μηνών περίπου είναι το τρίτο κρούσμα, γεγονός το οποίο πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο τους φιλόζωους, αλλά και κάθε πολίτη. Θα πρέπει όλοι μας να καταδικάσουμε το νέο περιστατικό, για ακόμη μία φορά, σημειώνοντας πως τέτοια περιστατικά μάς υποτιμούν και μας διασύρουν ως πολίτες. Ο κόσμος θα πρέπει να συνεργαστεί για να αντιμετωπιστούν ριζικά αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ενεχόμενοι σ’ αυτές».

Ρόδος: Απαγχόνισαν τον σκύλο τους

Ένα ζευγάρι θανάτωσε με απαγχονισμό έναν σκύλο ιδιοκτησίας του.

Το ζευγάρι συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Νότιας Ρόδου, όταν βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό τους ένας νεκρός σκύλος και το σχοινί που χρησιμοποίησαν για τον απαγχονισμό του. Οι δύο ημεδαποί, κατηγορούνται για θανάτωση ζώου ενώ παραγγέλθηκε πραγματογνωμοσύνη στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Επιπλέον, σε βάρος τους βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο από το Νόμο 4039/12 διοικητικό πρόστιμο.

Βόλος: «Έσερνε» το γάιδαρο του δεμένο πίσω από το αυτοκίνητο

Ποινική δίωξη για κακομεταχείριση ζώου ασκήθηκε σε 55χρονο άνδρα στον Βόλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος εθεάθη να κλωτσάει με τα πόδια του ένα γαϊδούρι στο κεφάλι. Ο άνδρας είχε δέσει από ειδική κατασκευή του αυτοκινήτου άλλα δύο γαϊδούρια κι ένα πόνι με σκοπό να τα μεταφέρει σε κτήμα.

Όταν αντιλήφθηκε ότι το ένα έπεσε και συρόταν στον δρόμο, δεν σταμάτησε και ούτε προσπάθησε να βοηθήσει το ζώο, άρχισε να το χτυπά. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από μάρτυρα που έτυχε να είναι στην περιοχή.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ο 55χρονος έσερνε επί μέτρα το ζώο όταν αυτό έχανε την ισορροπία του και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το αυτοκίνητο επειδή ο κατηγορούμενος ανέπτυσσε ταχύτητα καθώς ακολουθούσαν και άλλα ΙΧ. Ο 55χρονος μετά την καταγγελία, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου ισχυρίστηκε ότι το «ζώο έπαθε πανικό». Επιπλέον υποστήριξε ότι μπορεί να το αποδείξει με χαρτί από κτηνίατρο ζητώντας με αυτόν τον τρόπο αναβολή της δίκης. 

Για τις κλοτσιές στο κεφάλι του ζώου ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το έκανε για να το συνεφέρει λέγοντας ότι «έτσι κάνουμε και στους ανθρώπους όταν χάνουν τις αισθήσεις τους, τους ρίχνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο».

Μυτιλήνη: Κακοποίησε το σκύλο του και 14χρονο παιδί

Ένα απίστευτο περιστατικό με κακοποίηση σκύλου συνέβη στη Μυτιλήνη. Ένας 14χρονος μαθητής, όταν επιχείρησε να σταματήσει έναν 49χρονο που κακοποιούσε τον σκύλο του, εκείνος άρχισε να χτυπάει το παιδί.

Έπειτα από τη μήνυση της μητέρας του παιδιού, ο 49χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη για το αδίκημα της βάναυσης μεταχείρισης ζώου και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε ανήλικο.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Λέσβου “Κιβωτός”, ζήτησε να απομακρυνθεί ο σκύλος από τον 49χρονο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search