• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Χατζηδάκη στις 10/5/2022 στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα) και ώρα 9.30 π.μ.

May 08, 2022 49

ΠΕΝΕΝ

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Χατζηδάκη  στις 10/5/2022 στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα) και ώρα 9.30 π.μ.

Ο αντιδραστικός – αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη (4808/2021) αποτελεί τομή στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και η θέσπισή του είναι στρατηγικής σημασίας αφού από την μια ξεθεμελιώνει εργατικά δικαιώματα όπως είναι το 8ωρο και από την άλλη ενισχύει το θεσμικό οπλοστάσιο κατά της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία!

Επιδίωξη τους είναι να χτυπήσουν τους οργανωμένους εργατικούς αγώνες, να μειώσουν τις αντιστάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, να στρώσουν τον δρόμο στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο οι επενδύσεις του να καρποφορήσουν και να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους.  

Η δημιουργία του ΓΕΜΗΣΟΕ που προβλέπεται σε αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα βάζει το κράτος και την εργοδοσία (μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος) ως εποπτικούς - ελεγκτικούς μηχανισμούς στις εσωτερικές διαδικασίες και λειτουργίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων!!

Με βάση αυτόν τον νόμο έχουν ήδη εγκαινιάσει ένα πογκρόμ επιθέσεων σε απεργίες και αγώνες που έχουν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα και οι δικαστικές αποφάσεις η μία μετά την άλλη κηρύσσουν παράνομους και καταχρηστικούς τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων!

Η πάλη ενάντια σε αυτόν τον άθλιο αντιδραστικό νόμο πρέπει να είναι στην προμετωπίδα κάθε αγωνιστικού σωματείου, όπως και η ανάγκη οργανωμένα – συντονισμένα και αγωνιστικά να διεξαχθεί ο αγώνας όχι για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά αλλά για να καταργηθεί!

Στις 10 Μάη εκδικάζεται στο ΣτΕ σχετική προσφυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο ΓΕΜΗΣΟΕ και για τον λόγο αυτό έχει κηρυχθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΝΕΝ στο πλαίσιο των δικών της θέσεων στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση και καλεί όλα τα συνδικάτα να δώσουν το μαχητικό και αγωνιστικό τους «παρών»!   

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search