Print this page

ΟΕΝΓΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

May 10, 2022 466
Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εκφράζει σήμερα Τρίτη 10 Μάη  η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΓΝΕ), προκηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας την ώρα που συζητείται και ψηφίζεται την ίδια ώρα στη Βουλή.  

Η στάση εργασίας είναι τις ώρες 11.00 - 15.00. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το νομοσχέδιο της κυβέρνησηςσυνέχεια των μεταρρυθμίσεων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στοχεύει στο ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών για την υγεία του λαού, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη ενός κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας και ΠΦΥ, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Με πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και οικογενειακούς γιατρούς, με υγειονομικούς όλων των κλάδων και σύγχρονο εξοπλισμό. Για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο».

Στάση και από ΕΝΙΘ , Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Θριάσιο και ΠΟΕΔΗΝ

Στην Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΘ), αναφέρει, «συμμετέχουμε μαζικά στην πανυγειονομική στάση εργασίας την Τρίτη 10/5 11:00-15:00, ημέρα κατάθεσης του Ν/Σ στην ολομέλεια της Βουλής, και στην συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στις ΥΠΕ». 

Σε στάση εργασίας 11 π.μ.-3 μ.μ., συγκέντρωση στις  1 1:30 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή, προχωρά την Τρίτη 10 Μάη και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με απόφαση του γενικού της συμβουλίου.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που προωθεί νέες περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, αύξηση των πληρωμών των ασθενών και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων», τονίζει στο κάλεσμά του στην κινητοποίηση, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο»

Σε στάση εργασίας 11 π.μ. - 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12μ. στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο, προχωρά την Τρίτη 10 Μάη, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.