• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βενζίνη: Εκτοξεύεται στα 3 ευρώ το λίτρο

May 18, 2022 899

 

Η τιμή της βενζίνης αυξάνεται με ξέφρενο ρυθμό.  Η αμόλυβδη ξεπερνάει ήδη τα 2,5 ευρώ το λίτρο σε ορισμένα νησιά, ενώ στην Αττική, η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στα 2,20 ευρώ. Πολλοί πιστεύουν ότι η τιμή θα φθάσει τα 3 ευρώ το λίτρο! Στα διυλιστήρια απέδωσε την ξέφρενη αύξηση της τιμής της βενζίνης η πρόεδρος των βενζινοπωλών (ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι»).

«Οι έλεγχοι, από το διυλιστήριο μέχρι τον πρατηριούχο καύσιμων, θα ενταθούν ως προς το περιθώριο του κέρδους» δηλώνει και ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως όλα αυτά μοιάζουν με εμπαιγμό των καταναλωτών.
Γιατί, άραγε, η περίφημη «αγορά» των νεοφιλελεύθερων (τύπου Μητσοτάκη, Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Σταϊκούρα) δεν αυτορυθμίζεται; Γιατί ο περίφημος «ανταγωνισμός» δεν λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όπως διακηρύσσουν;  

«Φταίει ο πόλεμος» λένε! Ψέμα! Η τιμές των καυσίμων βρίσκονται σε διαρκή άνοδο εδώ και τρεις μήνες(πολύ πριν τον πόλεμο). Ενδεικτικά, η απλή αμόλυβδη βενζίνη κόστιζε 1,75 ευρώ το λίτρο στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ σήμερα έφτασε τα 2,2 €/lt, πανελλαδικά!

Που οφείλεται, λοιπόν, η αύξηση των τιμών; «Η αγορά κερδοσκοπεί και είναι ο λόγος που βρίσκουμε τη βενζίνη στα 2,20 ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Ιταλός Υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Roberto Cingolani (εκπομπή Progress του δικτύου SkyTG24).

Δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια; Όχι.

Γιατί είναι γνωστό πως ο χρυσός κανόνας του καπιταλισμού είναι ότι «αυτοί που κατέχουν το χρυσό, κάνουν και τους κανόνες»!

Γιατί είναι στο DNA του καπιταλισμού να αισχροκερδεί, ή αλλιώς «να πίνει το νέκταρ από το κρανίο των δολοφονημένων»(Καρλ Μαρξ).

Αντί, λοιπόν, οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν την αισχροκέρδεια των λίγων, θέτοντας «πλαφόν» στις τιμές στην πηγή (στα διυλιστήρια), ή να μειώσουν τους φόρους (το έκαναν μόνο η Πορτογαλία και η Κύπρος), κάνουν εκπτώσεις με «κουπόνια» στην αντλία.

Δεν επιθυμεί, συνεπώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τα κέρδη των "πετρελαιάδων" που είναι οι χορηγοί της.

C' est le capitalisme, τι δεν καταλαβαίνεις;

ΠΗΓΗ: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search