• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πέθανε στην καρέκλα των επειγόντων περιστατικών!

May 20, 2022 93

 

Ένας 43χρονος άντρας πέθανε στην καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου με το εξιτήριο στο χέρι. Του είπαν πως δεν είχε τίποτα! Εκείνος επέμενε ότι δεν ένιωθε καλά. Έστειλαν την «ασφάλεια» του νοσοκομείου να τον διώξει. Προκλήθηκε ένταση. Μετά από 1,30 ώρα κατέληξε. Η κοινωνική αδικία αναμεμειγμένη με ανάλογες εικόνες γίνεται αναβάσταχτη. Άγρια ανισότητα. Από τη μια αυτοί που έχουν λεφτά και πηγαίνουν στις ιδιωτικές κλινικές, κι από την άλλη αυτοί που περιμένουν να πεθάνει κάποιος σε ΜΕΘ για να μπουν αυτοί. Αν προλάβουν… Ανισότητα και στο χρόνο… και στην ηλικία… Επιλογή των πιο νέων… ρατσισμός κατά των ηλικιωμένων.

Η ανισότητα καθιστά την αρρώστια πιο οδυνηρή, το θάνατο πιο επώδυνο. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελπίδας για αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση, γι’ αυτούς που δεν έχουν μεγάλο υλικό ή συμβολικό κεφάλαιο. Σήμερα ισχύει η απόλυτη ανισότητα. Αν δεν έχεις χρήματα να πας στο ιδιωτικό νοσοκομείο, πεθαίνεις. Ό,τι έσωζε τους μη έχοντες, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπονομεύεται… Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι/ες θα πεθαίνουμε στις καρέκλες των επειγόντων περιστατικών με το εξιτήριο που θα γράφει «Δεν έχει τίποτα»!  

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

ΠΗΓΗ: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search