• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έρχονται μειώσεις μισθών καταρχήν στους συμβασιούχους των ΟΤΑ και του δημοσίου με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE

May 20, 2020 34

 

 

 

Οι νεοφιλελεύθεροι υπουργοί της Ν.Δ με πρωτοπόρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, βρήκαν χρυσή ευκαιρία με την πανδημία, να ικανοποιήσουν πάγιες επιδιώξεις του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών στη χώρα μας.

Τα υπαρκτά προβλήματα και οι δυσκολίες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση είναι η χρυσή ευκαιρία για να επιτεθούν στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, να μειώσουν το κόστος εργασίας για τους εργοδότες και το καπιταλιστικό κράτος, να αυξήσουν το ποσοστό εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στόχος τους είναι να φορτώσουν τα προβλήματα που φέρνει η νέα ύφεση κατ΄αρχήν στις πλάτες των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στη συνέχεια στους συνταξιούχους. Χρειάζεται να είναι κανείς πολύ αφελής για να μην βλέπει ότι στρώνεται καθημερινά το έδαφος, έτσι ώστε μια σειρά αντεργατικές διατάξεις που θεσμοθετήθηκαν με Π.Ν.Π., να μείνουν και την επόμενη ημέρα.

Δημοσιεύματα ήδη αναφέρουν ότι ετοιμάζονται για περικοπές μισθών στο δημόσιο ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους που είναι οι συμβασιούχοι, για να ακολουθήσουν και οι μόνιμοι, και ενδεχομένως (αν χρειαστεί για να βγει το πλάνο τους) και οι συνταξιούχοι.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το λεγόμενο σχέδιο επέκτασης της επιδοτούμενης εργασίας με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE. Στον πυρήνα του σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν κυρίως οι συμβασιούχοι που απασχολούνται, μεταξύ άλλων σε Δήμους και σε Περιφέρειες, για τους οποίους ετοιμάζουν σημαντικό κούρεμα μισθού. 
Εργαζόμενος σε ΟΤΑ ή νοσοκομείο με μηνιαίες αποδοχές 800 ευρώ που θα μπει σε αυτό το καθεστώς, θα λαμβάνει 400 ευρώ από το κράτος και άλλα 250 ευρώ από το πρόγραμμα SURE (δηλαδή το 60% των υπολοίπων 400 ευρώ), με αποτέλεσμα ο συνολικός μισθός του να διαμορφωθεί στα 650 ευρώ. Το χάπι θα το χρυσώσουν για  να χωνευτεί η απώλεια των 150 ευρώ,  ότι πιθανά θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του χρόνου.

Το επιχείρημα –παραμύθι τους γνωστό, δεν υπάρχουν λεφτά-δεν αντέχει η εθνική οικονομία- να πληρώσουμε δήθεν όλοι. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ποιοι πληρώνουν φόρους σε αυτή τη χώρα, ποιοι είναι τα συνήθη θύματα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να μην μας εξαπατήσουν άλλη μια φορά. Λεφτά υπάρχουν, να τα πάρουν από αυτούς που τα έχουν και τους κάνουν πλάτες.

Τα βάρη της υγειονομικής κρίσης να τα πληρώσουν ΤΩΡΑ οι πλούσιοι σε αυτή τη χώρα, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, τα μεγάλα τραστ της αλυσίδας διατροφής που υπερκέρδισαν αυτή την περίοδο της πανδημίας, τα γκόλντεν μπόις των επιχειρηματικών ομίλων. 

Γελιούνται κυβέρνηση και εργοδότες εάν πιστεύουν ότι θα καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, θα μειώσουν μισθούς,  για να μας επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα.

ΔΕΝ θα σας αφήσουμε, κυβέρνηση, Δήμους και εργοδοσία, να αξιοποιήσετε την πανδημία για τη συρρίκνωση και κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που επιβλήθηκαν στο όνομα της πανδημίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα , μαζί με τους άνεργους να  απαιτήσουμε από κράτος και εργοδότες,  να μπουν τα εργατικά δικαιώματα μπροστά και οι κοινωνικές ανάγκες. Να διεκδικήσουμε  βασικά αιτήματα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων.

Τώρα είναι η ώρα

➤ Μείωση των ωρών εργασίας σε 30 ώρες την εβδομάδα ΧΩΡΙΣ μειώσεις μισθών και επιδομάτων. Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας  ή  58  χρονών και στα  55 στα βαρέα. Όχι σύνταξη στα 67 και άνεργος  25-30 χρονών.

➤ Οι νέες τεχνολογίες όπως  τηλεεργασία – να μην αξιοποιηθούν για ελαστικοποίηση της εργασίας, μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

➤ Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ιδιωτικό τομέα και δυνατότητα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Δημόσιο Τομέα. Με ευνοϊκές για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις στις εργασιακές  σχέσεις. Τον περιορισμό των συμβασιούχων,  ενίσχυση της σταθερής μόνιμης εργασίας, αύξηση στο μισθό για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος.  Η αντίσταση είναι καθήκον.
 
Όχι γη και ύδωρ για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search