• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση και με τις εγκληματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής να βαραίνουν το λαό, συνεχίζουν την ίδια πολιτική

May 26, 2022 890

 

Με τους θανάτους στην Ελλάδα να αγγίζουν πλέον τους 30.000, η χώρα βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας. Μετρημένα πάντα με τους δείκτες τους, τα αποτελέσματα που αυτοί παρουσιάζουν συνιστούν ένα έγκλημα για το οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Και όσο και αν προσπαθεί ο Μητσοτάκης και οι «ειδικοί» του να χρεώσουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους στο λαό και σε όσους κάθε φορά στοχοποιούν, αυτή η αλήθεια μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται ακόμα και στους πιο σκληρούς οπαδούς της ΝΔ.

Στους πανδημικούς δείκτες της Ελλάδας κρίνεται καθημερινά μια πολιτική που επιβλήθηκε με πρόσχημα την πανδημία για να υπηρετήσει του κεντρικούς πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης της δεξιάς. Ένα άθροισμα μέτρων που επέβαλαν αστυνομοκρατία, καταστολή, πρόστιμα, αντιδημοκρατικούς περιορισμούς και χουντικές απαγορεύσεις, διχασμό, στοχοποίηση και κοινωνικό αυτοματισμό, δεν είχαν και δεν θα μπορούσαν να έχουν κανένα υγειονομικό περιεχόμενο.

Έχοντας επιβάλει -και με την ανοχή και συμμόρφωση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων- για δύο χρόνια ένα αντιδραστικό πλαίσιο φίμωσης και καταστολής, επιτάχυνε τη βάρβαρη επίθεση σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις. Αφαιρώντας στα δύο χρόνια της πανδημίας 1,5 δισ. από τις δαπάνες του προϋπολογισμού για τα δημόσια νοσοκομεία, τα έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε κατάρρευση. Στρώνει έτσι το έδαφος η κυβέρνηση, ώστε με νέο νόμο να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πλήρη παράδοση του ΕΣΥ στα αδίστακτα συμφέροντα των επενδυτών του χώρου.

Η χώρα μπαίνει στο καλοκαίρι με τους θανάτους λόγω κορονοϊού να είναι παρόμοιοι με τους περσινούς την αντίστοιχη περίοδο. Αλλά με την συνολική θνητότητα να παρουσιάζεται αυξημένη στον πληθυσμό λόγω της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία. Είναι βέβαιο ότι το πραγματικό ζήτημα του κορονοϊού δεν τελείωσε εδώ και ότι ο λαός θα βρεθεί -ειδικά με το νέο χειμώνα- μπροστά σε νέες εξάρσεις και κύκλους του ιού. Το ζήτημα είναι πώς θα σταθεί και πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα και τις πολιτικές που η κυβέρνηση θα επαναφέρει στο όνομα της πανδημίας. Πώς θα οργανώσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση και ενίσχυση του ΕΣΥ, που αποτελεί το πραγματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως και κάθε άλλης ασθένειας.

Σε αυτή τη φάση, η προπαγάνδα του τρόμου και των θανάτων έχει εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ. Κανείς πλέον δεν μετράει καθημερινά κρούσματα και «σκληρούς δείκτες». Μια αδιανόητη -για μια χώρα που μετράει 30000 θανάτους από κορονοϊό- ευφορία επικρατεί στο βασίλειο της ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα η χώρα είναι έτοιμη να «παραδοθεί» στην τουριστική σεζόν, μέχρι το Φθινόπωρο που έχει ήδη ανακοινωθεί η επανεξέταση της κατάστασης για την επαναφορά των περιοριστικών-διχαστικών μέτρων. Τα μέτρα αίρονται το ένα μετά το άλλο και η χώρα οδεύει προς την… κανονικότητα.

Όλοι μαζί ξανά

Από την 1η Μάη επιτράπηκε ξανά η είσοδος των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους (εστίαση, θέατρα, μουσεία, σινεμά κλπ). Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι ξαναβρέθηκαν σε κοινούς χώρους χωρίς να καλλιεργείται ο διχασμός και ο κοινωνικός κανιβαλισμός ανάμεσά τους. Ένα από τα μέτρα εργαλειοποίησης του εμβολίου, που διατηρήθηκε όλη αυτή τη χρονιά με μοναδικό σκοπό τη μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών, το διχασμό και την στοχοποίηση. Η διασπορά του ιού και ανάμεσα σε εμβολιασμένους αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή. Το αφήγημα ότι έχουμε να κάνουμε με μια «πανδημία ανεμβολίαστων» και ότι από αυτούς κινδυνεύουν οι εμβολιασμένοι πληρώθηκε ακριβά και έχει καταρρεύσει. Αυτό σε τίποτα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση και τον Πλεύρη να ξεκαθαρίζει ότι το μέτρο «αναστέλλεται» και ότι θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο. Με στόχο πάντα την ενεργοποίηση και αξιοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Χιλιάδες ανεσταλμένοι-απολυμένοι υγειονομικοί εξαθλιώνονται

Στη χώρα που έχει καταργηθεί το «υγειονομικό πάσο» και που σε λίγες μέρες θα έχουν αρθεί όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό, οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή τον Σεπτέμβρη εξακολουθούν να παραμένουν εκτός εργασίας. Σε μια περίοδο μάλιστα που είναι εξαιρετικά αναγκαίοι για το δημόσιο σύστημα, 7500 υγειονομικοί (οι 4000 έχουν επιστρέψει λόγω νόσησης για 6 μήνες), με τις οικογένειες τους, καταδικάζονται κατά παράβαση κάθε λογικής στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αφού παραμένουν 9 μήνες τώρα χωρίς μισθό και χωρίς το δικαίωμα να αναζητήσουν αλλού έστω και εποχική εργασία. Με το κυβερνητικό αφήγημα με το οποίο επέβαλαν τις αναστολές να έχει καταρρεύσει πλήρως, ο Πλεύρης έχει απομείνει να αναμασάει τα άκρως επικίνδυνα μυθεύματα περί «σεβασμού στην επιστήμη τους».

Είναι καθαρό πλέον ότι η υποχρεωτικότητα και οι αναστολές δεν είχαν και δεν έχουν κανένα υγειονομικό όφελος. Η επιμονή της κυβέρνησης σε αυτό το βάρβαρο μέτρο στοχεύει στη συντήρηση της μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών της, στη στοχοποίηση και στη δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων.

Από το Σεπτέμβρη, άλλωστε, η κυβέρνηση θα αναζητήσει σωσίβιο και στην επαναφορά αυτών των αφηγημάτων.

Επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση μετώπου για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, για την απάντηση στη βάρβαρη πολιτική των αναστολών

Με εξαίρεση την ΠΟΕΔΗΝ και ελάχιστα πρωτοβάθμια σωματεία, καμία πρωτοβουλία δεν υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την άρση των άδικων αναστολών. Για τον ίδιο λόγο σε μια κρίσιμη φάση χτυπήματος του ΕΣΥ και επιτάχυνσης της ιδιωτικοποίησης της υγείας, οι φωνές είναι ασθενικές και περιορισμένες. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει άμεσα να βρεθεί στο δρόμο του αγώνα για την άρση των αναστολών, για να μην επανέλθει με πρόσχημα την πανδημία κανένα αυταρχικό και κατασταλτικό μέτρο από αυτά που μας υπόσχονται ότι θα «επανεξεταστούν» τον Σεπτέμβρη. Για να μην περάσει ο νέος αντιδραστικός νόμος για το ΕΣΥ, να αποτραπεί κάθε βήμα ιδιωτικοποίησής του.

Πρέπει τώρα να αποκαλυφθεί το πραγματικό περιεχόμενο της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας που έγινε από την κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα. Ώστε να μπορέσουν να οικοδομηθούν αντιστάσεις. Ώστε ο ζωτικής σημασίας αγώνας για την άμεση στήριξη και ενίσχυση του ΕΣΥ να βρει το βηματισμό του.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search