• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ολιστικά…

May 27, 2022 678

 

Ούτε δεξιά ούτε αριστερά λοιπόν, 30 χρόνια μετά την κατάρρευση του υπαρκτού, ολιστικά, αυτός εφα, η αυτού αθλιότης, ο πρωθυπουργός της αστυνομοκρατιας, της βίας, του πολέμου, της πανδημίας, των πυρκαγιών.

Σε μια κοινωνία ιδιωτών ο μέγιστος ιδιώτης, απραγμων, άχρηστος και αχρειος. Η οικονομία της αγοράς που πρεσβεύει καταρρέει με πάταγο και αυτός ανυποψίαστος φιλοσοφεί μετ’ ευτελείας και μαλακίας περισσής πάνω στα κοινωνικά ερείπια που σώρευσε το σύστημά τους και μας συμβουλεύει να δούμε τη ζωή ολιστικά.

Με μια φουρκέτα αν βυθομετρήσει το άδειο του κεφάλι, ίσως να έβρισκε εντός του κάτι από φαιά ουσία Αντουανέτας προ της καρατόμησης. Και το ρεύμα ολιστικά να το πληρώνουμε και την βενζίνη που οσονουπω θα σκαρφαλώσει στα 3 ευρώ κι αυτήν ολιστικά, μαζοχιστικά, δουλικά. Και τον πληθωρισμό δραχμής με αρνητικά επιτόκια ευρώ ολιστικά. Περάσαμε σε άλλο επίπεδο, όπου οι γκουρού του νεοφιλελευθερισμού συναντούν την φιλοσοφία της Στοάς, το ζεν και το κίνημα των χίπις, ενώ η κοινωνία βυθίζεται σε μια βουβή απελπισία ανέχειας και αδρανούς προς το παρόν οργής. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα της κατανάλωσης, ζωές που συρρικνώνονται στο ελάχιστο, ενώ ο πλούτος μεγεθύνεται και η ψευτοδημοκρατία τους όζει σκανδάλων, διαπλοκής και σήψης. Ας μην υποκύπτουμε όμως στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Τα κόμματα του ευρωμονοδρομου επέλεξαν πριν από μας για μας: ολιστική απανθρωπιά, πολιτικός κυνισμός, κοινωνική αναλγησία, αδολεσχια των χρυσοκανθαρων της πολιτικής, σιωπή των αμνών που σφαγιάζονται καθημερινά στα κάτεργα της Cosco,της Amazon, στα προαύλια σχολείων που θερίζουν οι πιστολέρος.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που ονομάζεται ελεύθερη αγορά ή αλλιώς δυνατότητα των λίγων να λεηλατούν τις ζωές των πολλών θριαμβεύει στους λοβοτομημένους εγκεφάλους ελέω προπαγάνδας. Πάμε λοιπόν ξανά ολιστικά, παθητικά, πειθήνια, καταστροφικά. Οι σύντροφοι τέλειωσαν με τη σειρά, με χαμηλωμένα μάτια. Κανείς δεν τους θυμάται. Δικαιοσύνη. 

Μαρία Τζαφαρά, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Περιστερίου, από την Αγωνιστική Παρέμβαση 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search