• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δεν πάει άλλο. Το νησί ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ μέρα με τη μέρα.

May 29, 2022 5706

Του Γεράσιμου Μουρμούρη*

Νέα βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ (συγγνώμη ΔΙΑΔΕΥΑΚ όπως λέμε "άι στο Διάολο") μέσα στο υπό ανάπλαση άλσος της Γαρίτσας.

Πολλαπλές βλάβες το τελευταίο διάστημα στο σαθρό δίκτυο της μονοπωλιακής εταιρίας ύδρευσης - αποχέτευσης της Κέρκυρας. Κανείς όμως ο υπεύθυνος. Όλοι επικαλούνται το χάος που παρέλαβαν από τους προηγούμενους και τις χρονοβόρες διαδικασίες δημοπράτησης (είναι γεγονός) ενός έργου. Έτσι, τελειώνει η μία θητεία μετά την άλλη των δημοτικών αρχών, χωρίς λύσεις στα προβλήματα αυτής πόλης.

Σήμερα η εικόνα του κατακρεουργημένου άλσους, που οι εργασίες αν δεν έχουν διακοπή εκτελούνται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς, και του παραλιακού μετώπου ήταν τραγική. Ο παραλιακός είχε πλημμυρίσει από νερά, λάσπη και βοθρολύματα. Η κυκλοφορία στον αυτόματο, αφού κανείς από την υπέροχη ΔΙΑΔΕΥΑΚ, δε φρόντισε να βοηθήσει τους οδηγούς (κλασικά, 12 άτομα πάνω από τον πίδακα του νερού). Εκατοντάδες κυβικά νερού χάνονταν, τη στιγμή που καμπάνιες εξοικονόμησης ύδατος έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ.

Το υπό "ανάπλαση" άλσος μια φρίκη. Τα χόρτα στα 50εκ. Ξεραμένα κλαδιά από τη σφαγή των δέντρων αφημένα, μέρες τώρα, στο έδαφος, μαζί με μπάζα και υλικά. Τα αμάξια πάνω στα πεζοδρόμια. Οι φανοστάτες κατεστραμμένοι. Η θάλασσα γεμάτη κλαδιά, λύματα και φύκια τα οποία δε μπορούν να απομακρυνθούν εξαιτίας του ότι κατά την φάση αποκατάστασης της μισής παραλιακής οδού τοποθέτησαν πέτρες για τη μείωση του κυματισμού, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατος ο καθαρισμός της βάσης του τοιχίου από τα φύκια και τα φερτά υλικά του χειμώνα.

Φεύγοντας πιο έξω, πέφτεις στην υπέροχη Ε.Ο. Κέρκυρας - Λευκίμμης. Μια "εθνική οδό" χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, πεζοδρόμια, διαβάσεις. Ένα πολεοδομικό μπάχαλο, για το οποίο επίσης δεν ευθύνεται κανείς!!! Τα αμάξια σε ουρά εκατοντάδων μέτρων και τα νεύρα των οδηγών κρόσσια! Κανένα έργο πνοής για το νησί, καμία λύση για τα τεράστια και διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα της πόλης.

Αντί να ασχολείστε, κύριοι του δήμου, με την ανάπλαση του άλσους ασχοληθείτε με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Κατεβείτε από τα καλάμια σας και ακούστε τις φωνές απόγνωσης των δημοτών σας. Δεχτείτε την κριτική!! Δεν είναι συκοφαντία. Είναι κριτική απόγνωσης. Αφήστε στην άκρη το ύφος του παντογνώστη και δώστε λύσεις. Δεν πάει άλλο. Το νησί ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ μέρα με τη μέρα.

*Από το FACEBOOK (27-5 -2022)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search