• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σχέδιο για τουρισμό χωρίς τεστ και εκατοντάδες κλίνες κορονοϊού στα νησιά ανακοίνωσε ο Θεοχάρης

May 20, 2020 28

 

Σχέδιο για υποδοχή τουριστών χωρίς την υποχρέωση διενέργειας τεστ ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, περιγράφοντας ένα σχεδιάγραμμα ανοίγματος του τουριστικού κλάδου από την πρώτη ημέρα του Ιουλίου. Ερωτηματικά και για τις υποδομές των τουριστικών προορισμών.
 
 

Ο υπουργός Θεοχάρης ανακοίνωσε το «σχέδιο Restart Tourism», το οποίο όπως ανέφερε «είναι ολοκληρωμένο σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Κατά τον υπουργό, επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας εξελίσσεται σε δυο μέτωπα. Η πρώτη αφορά το εγχώριο μέτωπο και το δεύτερο αφορά το άνοιγμα των συνόρων και την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό». Σε ό,τι αφορά το εγχώριο μέτωπο 25 Μαΐου πλώρη για καλές κρατήσεις βάζει το γιώτιγκ. 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις. Τέλος νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, προκειμένου να υποδεχθούν τους επισκέπτες του εξωτερικού.

Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια, και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Χώρες, όπως η Γερμανία η Βουλγαρία και άλλες χώρες της Βαλτικής θα αποτελέσουν εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν με επισκέπτες την Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί το πλαίσιο «ενισχυμένης ικανότητας διαχείρισης κρούσματος» που ανακοίνωσε ο υπουργός, το οποίο περιλαμβάνει ενίσχυση της υγειονομικής ικανότητας των τουριστικών προορισμών, τον ορισμό συνεργαζόμενου ιατρού για τα καταλύματα, καθώς και τον ορισμό συντονιστή από το κατάλυμα. Επίσης, η κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων, με ειδικού χώρους για καραντίνα και μεταφορά σε δομές υγείας, αξιοποίηση πόρων της ηπειρωτικής χώρας, εγκατάσταση είκοσι αναλυτών για τεστ στα νησιά, καθώς και 600 κλίνες κορονοϊού στα νησιά.

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search