• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Εκατοντάδες αγωνιστές επισκέφτηκαν τη Μακρόνησο

May 31, 2022 488

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μάη, με πολύ μεγάλη επιτυχία, μαζικότητα και συγκίνηση, η επίσκεψη μνήμης και τιμής στη Μακρόνησο με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το άνοιγμα του στρατοπέδου, το Μάη του 1947. Με πρωτοβουλία του Μ-Λ ΚΚΕ, Πολλές εκατοντάδες αγωνιστές πλημμύρισαν το μαρτυρικό νησί για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες Μακρονησιώτες.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν 6 πούλμαν από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσουν στο λιμάνι του Λαυρίου. Εκεί έφθασε άλλος περίπου τόσος αριθμός συντρόφων και συναγωνιστών  που ήρθαν με δικά τους αυτοκίνητα. Όλοι μαζί επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Δημήτρης» που είχε ναυλωθεί για αυτό το σκοπό και στις 9.30 π.μ. ξεκίνησαν για τη Μακρόνησο όπου και κατέφθασαν στις 10.00 μέσα σε κλίμα μεγάλης  συγκίνησης. Συγκροτήθηκαν σε πορεία και με το προπορευόμενο πανό που έγραφε «η θυσία των αγωνιστών της Μακρονήσου φωτίζει τους σημερινούς μας αγώνες», με το στεφάνι, τις κόκκινες σημαίες, τους τηλεβόες και αγωνιστικά συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα κατευθύνθηκαν στο Μνημείο του Μακρονησιώτη. 

 

Εκεί έγινε κατάθεση στεφανιού, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ο Παύλος Αλεξίου, έγινε ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε το ¨επέσατε θύματα αδέρφια εσείς».

Στη συνέχεια ο κόσμος όλος σε πορεία και με συνθήματα κατευθύνθηκε στο θέατρο του ΑΕΤΟ. Εκεί η Τάνια Ζωγράφου μίλησε για την ιστορία του στρατοπέδου και τον αγώνα αντίστασης των ηρώων της Μακρονήσου.

Σύντομη ομιλία εκφώνησε στη συνέχεια ο Αντώνης Παπαδόπουλος εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ και στο τέλος το μουσικό σχήμα της Πορείας καταχειροκροτούμενο έπαιξε τραγούδια του αγώνα.

 Η επίσκεψη στο «ελληνικό Νταχάου», όπως ονομάστηκε το Μακρονήσι,  ήταν μια εκδήλωση αγωνιστικής ανάτασης, γεμίζοντας με πίστη και αγωνιστική αισιοδοξία τους συντρόφους να συνεχίσουμε τους αγώνες μας στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search