• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με ένταση εκφράζουμε την αγωνία μας για τα παιδιά και για το μέλλον του «Χαμόγελου», που σήμερα διακυβεύονται

June 04, 2022 641

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού με μια σειρά απαντήσεων όσον αφορά τον νέο Νόμο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι χτες η Υφυπουργός δήλωσε από την Κέρκυρα ότι δεν κλείνουν δομές – Μπαίνουν Κανόνες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

  1. Σε τι αντιδράτε τελικά σχετικά με τον Ν. 4921 και την Κ.Υ.Α. 40494 του Υπουργείου;

Δεν αντιδρούμε στη θέσπιση κανόνων λειτουργίας στις δομές παιδικής προστασίας. Είμαστε οι πρώτοι που διαχρονικά τις ζητάμε, όπως και την πιστοποίηση όλων των φορέων.

ΑΛΛΑ

Αντιδρούμε σε συγκεκριμένα σημεία της Κ.Υ.Α. που αφορούν κυρίως σε κοινωνικά και κτιριολογικά θέματα και θεωρούμε πως δεν προωθούν την αποϊδρυματοποίηση των Παιδιών. Επίσης, αντιδρούμε στο άρθρο 67 του Νόμου, που κρίνεται ως αντισυνταγματικό. Δείτε στο παρακάτω link αναλυτικά τις ενστάσεις-παρατηρήσεις μας https://drive.google.com/file/d/10r1oEFIKyb4npB8WLzHcr90MBcnLEXYC/view?usp=sharing

  1. Γιατί τελικά είστε ο μόνος Οργανισμός που αντιδρά στα νομοσχέδια; Οι υπόλοιποι 81 οργανισμοί και φορείς κάνουν λάθος;

Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι φορείς, και σε κάθε περίπτωση, δεν θα κρίνουμε κανέναν φορέα. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν συμφωνούν ή απλά δεν αντέδρασαν. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και με γνώμονα αυτό, αλλά και την ποιότητα της ανατροφής τους λειτουργούμε.

  1. Γιατί συνεχίζετε να αντιδράτε αφού υπήρξε διαβεβαίωση από την Υφυπουργό ότι δεν θα κλείσει το «Χαμόγελο»

Υπήρξε προφορική διαβεβαίωση που δεν αποτυπώθηκε ποτέ στον Νόμο ή την ΚΥΑ. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται το «Χαμόγελο» σε ένα καθεστώς ημιπαράνομο σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η λειτουργία των Σπιτιών μας. Όταν προκύψει ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές και τους ανθρώπους τις θα έχουν μπροστά τους το Νόμο κι όχι τις δηλώσεις της κυρίας Υφυπουργού. Ζητάμε λοιπόν να αφαιρεθεί από τον Νόμο στο άρθρο 67 το αντισυνταγματικό κομμάτι που αναφέρει ότι η Υφυπουργός μπορεί να αλλάξει το Διοικητικό συμβούλιο ενός φορέα ή και να προχωρήσει την παύση του φορέα ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό πρέπει να πραγματοποιείται από τις δικαστικές αρχές. Δείτε στο παρακάτω link αναλυτικά τις ενστάσεις-παρατηρήσεις μας  https://drive.google.com/file/d/10r1oEFIKyb4npB8WLzHcr90MBcnLEXYC/view?usp=sharing

  1. Πολλοί λένε ότι δεν θέλετε να φύγουν τα παιδιά από τα σπίτια σας γιατί έτσι θα χάσετε τις χορηγίες;

Είναι μία ερώτηση που μας προσβάλλει γιατί 27 χρόνια κοιτάμε τα Παιδιά μας στα μάτια και τους προσφέρουμε την εξατομικευμένη φροντίδα που στερήθηκαν. Το πρώτο, λοιπόν, που θέλουμε για τα Παιδιά είναι να βρουν μία οικογένεια μέσω αναδοχής ή υιοθεσίας που θα τα φροντίσει και αγαπήσει όπως τους αξίζει. Επίσης, προσπαθούμε όπου υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η επανασύνδεση με τη βιολογική τους οικογένεια.

Από το 2006, έχουμε προχωρήσει στην αποκατάσταση 94 παιδιών μέσω υιοθεσίας και 20 μέσω αναδοχής, καθώς και στην επανένωση 49 παιδιών με την οικογένειά τους. Δείτε στο παρακάτω αναλυτικότερα  link https://drive.google.com/file/d/1w6HZDeVrf1EefVyR969W0W2DqmqDIbcp/view?usp=sharing 

  1. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλετε να γίνονται έλεγχοι στα Σπίτια σας;

Ένα από τα διαχρονικά μας αιτήματα είναι να υπάρχουν έλεγχοι σε όλες τις δομές παιδικής προστασίας. Εμείς ελεγχόμαστε ήδη από τις Περιφέρειες (παλιότερα Νομαρχίες) και τους κοινωνικούς λειτουργούς τους, έχοντας θετική αξιολόγηση για τη λειτουργία των Σπιτιών μας. Ελεγχόμαστε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς ποτέ να έχει προκύψει κάποιο θέμα. Ελεγχόμαστε στο πλαίσιο των συνεργασιών μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τους οποίους λειτουργούμε σαν πρότυπο. Ελεγχόμαστε για τα οικονομικά μας από τους ορκωτούς λογιστές της Ernst & Young. Δείτε στα παρακάτω:

  1. Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή στην Ελλάδα να μπουν κανόνες στις δομές Παιδικής προστασίας;

Φυσικά και πρέπει και το αποζητούμε αυτό. Κανόνες, όμως, που καταρχήν θα ισχύουν για όλους (ιδιωτικούς, εκκλησιαστικούς και δημόσιους φορείς) που είναι βασισμένοι στην πραγματικότητα και λαμβάνουν πρωτίστως υπόψη τους το καλό των παιδιών και εξατομικευμένα την ανάγκη του καθενός.

  1. Ποιες οι ενστάσεις σας στην ημιαυτόνομη διαβίωση των παιδιών;

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας έχουν στερηθεί μια υγιή οικογένεια, έχουν βιώσει καταστάσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης. Αυτά που δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέσω του θεσμού της αναδοχής ή υιοθεσίας, δεν μπορούν να είναι έτοιμα μετά τα 15 να μείνουν ημιαυτόνομα. Τα ίδια τα παιδιά, μας εκφράζουν έντονα τη μεγάλη ανάγκη τους για συνεχή συναισθηματική φροντίδα, καθημερινή στενή επικοινωνία με τα άτομα που τα φροντίζουν και κυρίως την ανάγκη τους να ανήκουν σε μια οικογένεια, έστω και πολυμελή όπως αυτή που τους προσφέρεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

  1. Ποιες είναι οι ενέργειες που έχετε κάνει μετά από τη δημοσιοποίηση της θέσης σας σχετικά με τον Νόμο και την ΚΥΑ;

Πριν ακόμα η θέση μας δημοσιοποιηθεί, έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην Υφυπουργό Εργασίας καθώς και στη δημόσια διαβούλευση, αν και ουδέποτε αναρτήθηκαν. Μετά τη δημοσιοποίηση, στείλαμε εκ νέου τις παρατηρήσεις και προτάσεις μας αναφορικά με την ΚΥΑ και το άρθρο 67 του νέου Νόμου, τόσο στην Υφυπουργό Εργασίας όσο και στον Υπουργό Επικρατείας. Τέλος, έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό.

  1. Γιατί αντιδράτε με τέτοια ένταση αφού έχετε δίκιο;

Με ένταση εκφράζουμε την αγωνία μας για τα παιδιά και για το μέλλον του «Χαμόγελου», που σήμερα διακυβεύονται. Ειδικότερα, η εφαρμογή του άρθρου 67 του Νόμου, θέτει σε άμεσο κίνδυνο το «Χαμόγελο» αν σκεφτείτε ότι πέρα από τα τεράστια πρόστιμα που μπορούν να επιβληθούν, το Υπουργείο Εργασίας έχει το δικαίωμα να διακόψει τη λειτουργία του φορέα καθώς και να αντικαταστήσει το Δ.Σ.

Μπορείτε να συμμετέχετε στο στο ψήφισμα για την κατάργηση τους στο παρακάτω link https://forms.gle/L1P41EC2x21RZupY9

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search