Print this page

Καταγγελία για την αστυνομική βία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής! - Όλοι/όλες στον αγώνα για να αποσυρθούν τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και η Υ.Α. Κεραμέως

May 21, 2020 554
 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αστυνομική βία του επιτελικού κράτους της ΝΔ, όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν, την Τετάρτη 20 Μάη στην Περiφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής  στην παράσταση διαμαρτυρίας από Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ για τις μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία τους στα ΚΕΣΥ, όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Είναι αδιανόητη η αναιτιολόγητη αστυνομική παρέμβαση και η καταστολή που δέχτηκαν  οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι  των  εκπαιδευτικών σωματείων κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, όπως και η επιλογή του προϊσταμένου της  ΠΔΕ να του μεταφερθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσω των οργάνων της Αστυνομίας! 

Με απαράδεκτη εγκύκλιο το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας την έλλειψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων για την ομαλή λειτουργία των ΚΕΣΥ σε όλη τη χώρα, μετακινεί (με ή χωρίς αίτησή τους) μέσω πιέσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προσωπικό  από τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης κάθε περιοχής της χώρας για να καλύψει τις ανάγκες των ΚΕΣΥ που οφείλει να καλύψει με τους αναγκαίους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Υπήρξε άρνηση του ΠΔΕ να δεχθεί αντιπροσωπεία από κάθε Σύλλογο, με πρόσχημα μέτρα προστασίας – υγιεινής, την στιγμή που έχουμε επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια και Γυμνάσια με 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής και ετοιμάζουν την επαναλειτουργία των δημοτικών χωρίς κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας, Αλήθεια οι λόγοι υγειονομικής προστασίας έχουν διαφορετικά κριτήρια ή μήπως η υγεία των στελεχών του ΥΠΑΙΘ είναι περισσότερο πολύτιμη από την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών; Ή προφυλάσσεται όταν με το πολυνομοσχέδιό τους εισηγούνται την αύξηση των μαθητών στην τάξη; Την στιγμή που θεσμοθετούν ζωντανές αναμεταδόσεις μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις, πανοπτικά συστήματα ελέγχου και επιβολής, 20 περίπου αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ και της ασφάλειας κλήθηκαν στην ΠΔΕ, όπου απείλησαν και βιαιοπράγησαν ενάντια σε εμφανώς λιγότερους εκπαιδευτικούς, που ως μοναδικό όπλο είχαν τις αποφάσεις των Συλλόγων τους, για να προασπίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στα ειδικά σχολεία. Εμπόδισαν μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ να προσέλθει στον χώρο απειλώντας τον με σύλληψη για «αντίσταση κατά της αρχής» και «απείθεια». Οι αστυνομικές δυνάμεις στο γραφείο της Διεύθυνσης απείλησαν κι εκεί τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς με συλλήψεις, επειδή ζητούσαν να συνομιλήσουν με τον ΠΔΕ. Ήθελαν να μεταφερθούν τα αιτήματά τους για στελέχωση όλων των Δομών Ειδικής Αγωγής με μόνιμους εκπαιδευτικούς, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης σε βάρος των εκπαιδευτικών και να υπερασπίσουν την ανάγκη των μαθητών να έχουν στον κατάλληλο χρόνο τις αξιολογήσεις των ΚΕΣΥ που θα τους επιτρέψουν να πάρουν την υποστήριξη που άμεσα χρειάζονται.

Η «λύση» που προκρίθηκε από την Αστυνομία και την Περιφερειακή Διεύθυνση ήταν να μεταφερθούν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος στον περιφερειακό Δ/ντή μέσω της Αστυνομίας! Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί να συνομιλήσουν με την αστυνομία ως αυτή να είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του. Προφανώς οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής αποτελούν προνομιακό συνομιλητή του Υπουργείου, μαζί με τους σχολάρχες, τους ιεροκήρυκες και τους επιχειρηματίες φίλους τους. Αν μπορούσε η Υπουργός Παιδείας των ριάλιτι θα αντικαθιστούσε και τους εκπαιδευτικούς της τάξης με αστυνομικούς ώστε να επιβάλει όλες τις αντιδραστικές – αυταρχικές μεταρρυθμίσεις που γυρνούν το ρολόι του σχολείου και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών στην δεκαετία του ΄50.

Τελικά, τα εκπαιδευτικά σωματεία αποχώρησαν μετά την απαράδεκτη και προσβλητική άρνηση από τον Περιφερειακό να τους δεχθεί, υπό την απειλή και την «επιτήρηση» των αστυνομικών δυνάμεων που όσο περνούσε η ώρα αυξανόταν.

Το Υπουργείο Παιδείας γνώριζε και όφειλε να έχει πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να υπάρχει το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό στις δομές της ειδικής αγωγής και στις δομές υποστήριξης, ικανοποιώντας το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν δουλέψει, αποκλειστικά με το Πτυχίο και την προϋπηρεσία.  Το Υπουργείο με αυτή την  αναγκαστική μετακίνηση του προσωπικού  δημιουργεί αρνητική παρακαταθήκη για το μέλλον, κάθε φορά που θα επιλέγει νέες περικοπές στη βάση μιας διαχρονικής υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Δεν αποδεχόμαστε την αιφνίδια διάθεση εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση. Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση των Εκπαιδευτικών Δομών της Ειδικής Αγωγής! Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου Σχολείου!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας φοβούνται και αποφεύγουν τον διάλογο, γιατί η πολιτική τους και οι τακτικές τους είναι τόσο αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές που είναι συμβατές μόνο με τους τεχνοκράτες του Κεφαλαίου, των σχολαρχών, του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ. Με τις πολιτικές που υλοποιούν σύντομα δε θα έχουν τόπο να πατήσουν σε αυτή τη χώρα. Οι πολιτικές, τα νομοσχέδια, οι κατάπτυστοι αντιεκπαιδευτικοί & αντιλαϊκοί νόμοι κι οι ίδιοι θα πεταχτούν στα σκουπίδια από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα και το λαό.

Όλοι/όλες στον αγώνα για να αποσυρθούν τώρα

το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και  η Υ.Α. Κεραμέως

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.