• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χυδαία σεξιστικά σχόλια κατά Γεννηματά από τον «παπαγάλο με ονοματεπώνυμο» Πρετεντέρη

May 21, 2020 554

 

Σε νέα υψηλά χυδαιότητας και μικροπρέπειας κινήθηκε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Γιάννης Πρετεντέρης, επιτιθέμενος με εξόχως αναξιοπρεπή τρόπο σε πλήθος πολιτικών προσώπων, και ειδικά στην Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη, επειδή απουσίασαν από την διαδικασία - παρωδία της επέκτασης του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή. «Ίσως πήγε κομμωτήριο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, με την ίδια να σηκώνει το γάντι και να απαντά πως «φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά». Σιωπή από την ΕΣΗΕΑ.
 

«Οι τρεις απόντες είναι η Φώφη, ο ΓΑΠ και ο Καστανίδης, οι οποίοι βέβαια έστειλαν και οι τρεις επιστολή που δηλώνουν ότι ψηφίζουν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου. Η μία εξήγηση είναι ότι είναι κουτοπονηριά, δηλαδή και λέμε ότι θα ψηφίζαμε αν ήμασταν εκεί, αλλά και δεν ψηφίζουμε. Η άλλη αίσθηση είναι ότι είχαν δίκιο οι άνθρωποι και δεν μπορούσαν να πάνε. Δεν ξέρω, για κάποιο λόγο, που δεν ξέρω εγώ. Μπορεί να είχαν ταξίδια, τι να πω. Η Φώφη να είχε και κομμωτήριο».

Τα παραπάνω, αποτελούν μερικά μόνο από τα λεγόμενα του Γιάννη Πρετεντέρη στην ραδιοφωνική του εκπομπή στο Πρώτο Θέμα το πρωί της Πέμπτης, με τον δημοσιογράφο να καταφέρεται εναντίον των τριών επειδή απουσίασαν από την ψηφοφορία της Βουλής μετά από πρόταση 30 κυβερνητικών βουλευτών για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου της Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κριτική κομμωτηρίου του αρθρογράφου δεν έμεινε εκεί, καθώς επέκρινε τους τρεις για την απουσία τους και την μη στήριξη διά της ψήφου τους της κυβερνητικής μεθόδευσης για επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού, εκφράζοντας εντονότερες αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την απουσία τους.

«Αυτό θα το κουβαλάνε στην πλάτη τους. Θα το λέμε στον Καστανίδη, στη Φώφη και στον Παπανδρέου συνέχεια: δεν ψήφισες στη διεύρυνση. Και κάθε φορά που θα προκύπτει κάτι, και κάθε φορά που θα πηγαίνει κάτι παραπάνω για το Ρασπούτιν, εμείς θα θυμόμαστε ότι ο Καστανίδης, ο Παπανδρέου και η Φώφη την κρίσιμη στιγμή, ίσως που θα έπρεπε να ψηφίζουν με τα δύο χέρια πάνω από την κάλπη, δεν ήταν εκεί. Για τον Καστανίδη δεν με εντυπωσιάζει. Για τους άλλους δύο με εντυπωσιάζει γιατί πίστευα ότι έχουν μια ευαισθησία προσωπική. Ο Καστανίδης δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα» ανέφερε ακόμα, από μία ακόμα εκπομπή του που χαρακτηρίστηκε από ρυπαρότητα και εξαιρετική ρηχότητα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Γ. Πρετεντέρης αναφέρθηκε ακόμα, μεταξύ άλλων, στην Ράνια Σβίγκου ειρωνευόμενος το όνομά της, στον Νίκο Μπελαβίλα καλώντας τον να φτιάξει τα δόντια του, στον Νίκο Φίλη κοροϊδεύοντας τον για τα κιλά του, καθώς και σε σειρά άλλων πολιτικών παραγόντων με διάθεση και ύφος κάθε άλλο παρά πολιτικά.

Γεννηματά: Οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο

Τα σχόλια του αρθρογράφου του συγκροτήματος Μαρινάκη δεν έμειναν αναπάντητα από την Φώφη Γεννηματά, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να απαντά μέσω συνέντευξής της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real FM, χαρακτηρίζοντάς τον παπαγάλο που εκτελεί συμβόλαιο σε βάρος της ίδιας και του κόμματός της.

«Έχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά. Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και να πω για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά απαντώντας κατά πρόσωπο στον αρθρογράφο, καλώντας μάλιστα την ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση.

«Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κυρία Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα» δήλωσε ακόμα.

Απάντηση έδωσε μέσω ανάρτησής του και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, απαντώντας του μάλιστα πως το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λαμβάνουν χώρα οι εν λόγω κοινοβουλευτικές διαδικασίες θεσπίστηκε επί υπουργίας του.

Kastanidis Haris@KastanidisHaris
 
 

Ο Πρετεντέρης ζητούσε την παραίτησή μου, όταν τον Ιούλιο του 2010 ζητούσα νέα δημοκρατική εντολή με εκλογές.Πρωτοστατούσε σε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου,καθύβριζε τους εμπνευστές του ματαιωμένου δημοψηφίσματος του 2011.Επιτίθεται απρεπώς κατά γυναίκας Προέδρου.Ιδού!

 
54 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Kastanidis Haris@KastanidisHaris
 
 

Ο Πρετεντέρης θεώρησε σκόπιμη την απουσία μου,της @FofiGennimata και του @GPapandreou από τη Βουλή.Σε μένα,δε, απέδωσε έλλειψη ευαισθησίας.Το λέει για τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης που θεσμοθέτησε όλο το πλαίσιο κατά της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας.Ο κ.Πρετεντέρης!

 
62 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

the Press Project
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search