• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Προκλητικό πακέτο οικονομικής στήριξης του τουριστικού κεφαλαίου και ο λογαριασμός στους εργαζόμενους

May 21, 2020 28

 

 

Οι χθεσινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καταλυμάτων και εστίασης καταδικάζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στην φτώχεια και την ανεργία.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μοιράζουν αφειδώς ζεστό χρήμα στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο με επιπλέον φοροαπαλλαγές και εισφορο- απαλλαγές , επιδοτήσεις μισθών , διευκολύνσεις ρευστότητας κλπ ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπονται μειώσεις σε μισθούς που αγγίζουν το 50%, εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς , ενίσχυση και διατήρηση όλων των αντεργατικών νόμων που επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια διατηρούνται .

Η κυβέρνηση παραμένοντας πιστή στο δόγμα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου μετακυλίει το βάρος της κρίσης για ακόμα μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων αφήνοντας ανέπαφα τα κέρδη που συσσώρευσε ειδικά την τελευταία δεκαετία βασισμένα στην ακραία εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων γίνεται και αυτή θυσία για να μην χάσουν εφοπλιστές , μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρήσεις αερομεταφορών αφού καταργείται κάθε μέτρο ελέγχου και πρόληψης κατά του κορωνοϊού στην είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό.

Τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση όλα τα αντεργατικά μέτρα
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του όχι οι εργαζόμενοι.

Καμία σκέψη για εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθών.
Καμία απώλεια εισοδήματος για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου , διασφάλιση του με βάση τις Κλαδικές συμβάσεις εργασίας οι οποίες πρέπει να κηρυχτούν γενικώς υποχρεωτικές όπου δεν είναι.
Τώρα να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι.
Καμία απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στήριξη των ανέργων με επιδόματα στο ύψος του βασικού μισθού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις μέχρι να βρουν δουλειά.
Μέτρα κοινωνικής στήριξης όλων των εργαζομένων του κλάδου, ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.
Μέτρα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζομένους.

Στην Αττική καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνει το συνδικάτο μας στο επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από το αυριανό ραντεβού στις 12.00 στο Υπουργείο εργασίας

Δίνουμε δυναμικό παρών στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Μαΐου στις 11:00 πμ

Καλούμε όλα τα σωματεία να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες με κινητοποιήσεις και πανελλαδική κλαδική απεργία στα μέσα Ιουνίου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search