• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δικαιώνεται ο αγώνας των Λευκιμμιωτών μετά από 12 χρόνια! – «Έγινε της Λευκίμμης!» - «Τέλος» ο ΧΥΤΥστη Λευκίμμη!

May 22, 2020 4701

 

«Έπρεπε» να χυθεί αίμα, να χάσει τη ζωή της μια νέα γυναίκα, η Μαρία Κουλούρη, να τραυματιστούν και να ξυλοκοπηθούν από τα ΜΑΤ τόσοι άνθρωποι και άλλοι τόσοι να συρθούν στα δικαστήρια.  Σε μια Λευκκίμμη  που βρέθηκε υπό κατοχή από αστυνομικές δυνάμεις για πολλούς  μήνες και «έπρεπε» να περάσουν περίπου 12 χρόνια με σκληρούς αγώνες για να καταλάβει το κράτος πόσο δίκιο είχαν οι Λευκιμμιώτες και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας  που αγωνίζονταν ενάντια στη χωματερή του θανάτου που από τη μια στιγμή στην άλλη μετατρεπόταν σε ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και άλλα κωμικοτραγικά.

i)) ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος βάζει οριστικό τέλος. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα: «Τέλος στην πολυετή διαμάχη γύρω από τη λειτουργία ή μη του ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς η λύση εγκαταλείπεται οριστικά».

Στο ρεπορτάζ που έχει τίτλο  «''Τέλος'' ο Χ.Υ.Τ.Υ. στη Λευκίμμη και φιλοξενεί τη συνέντευξη ο Μ Γραφάκος επισμαίνει χαρακτηριστικά:  «Ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης δε θα λειτουργήσει. Ήδη η πολιτεία αναγκάστηκε να επιστρέψει  την κοινοτική χρηματοδότηση  που είχε  δοθεί –περι τα 3 εκατ ευρώ- και το θέμα έχει κλείσει.(…) Κατά τη γνώμη μου, υπήρχε βάση στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, η χωροθέτηση είχε γίνει πολύ κοντά στον αστικό ιστό και σταδιακά η υπόθεση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Ελπίζω τώρα ότι ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας θα υποβάλει κάποια νέα πρόταση για το χώρο που θα σχετίζεται με το περιβάλλον, λ.χ. για τη δημιουργία ενός χώρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλο το νησί.

…Έχει, ήδη, ξεκινήσει από πέρυσι η αποκατάσταση ενός τμήματος του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, ενώ ο Δήμος αναμένεται σύντομα να αναθέσει τη μεταφορά των αποβλήτων στη Μονάδα της Κοζάνης ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

… Όσο για τον διαγωνισμό για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.), εκτιμώ ότι μπορεί να έχει ανάδοχο μέχρι το τέλος του έτους –αν δεν υπάρξουν σοβαρές δικαστικές εμπλοκές- και επομένως να τεθεί σε λειτουργία το 2023».

          Βέβαια δεν αρκεί η έμμεση αναγνώριση του δίκαιου αγώνα των Λευκιμμιωτών από ένα απλό κυβερνητικό στέλεχος, όταν η πολιτική της βίας και της καταστολής κόστισε σε ανθρώπινες ζωές, όταν οι συνέπειες, το τίμημα του 12χρονου αγώνα ήταν τόσο βαρύ.

Ας είναι! Το σύνθημα "εδώ θα γίνει της Λευκίμμης" ακούστηκε σε πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα εμπνέοντας χιλιάδες αγωνιστές. Ο αγώνας των Λευκιμμιωτών μένει στην Ιστορία και διδάσκει. Αποτελεί παρακαταθήκη για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους  διδάσκοντας ότι τίποτα δε χαρίζεται, ότι μόνο ο διαρκής αγώνας είναι το μέσο για την υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Λευκίμμη | Παρατεταγμένα τα ΜΑΤ για τα οποία δεν είχε... ενημέρωση ...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search