• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Kινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής! Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 8 το πρωί!

June 19, 2022 751

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής!

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 8 το πρωί!

 

Η εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ) με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ) τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και τη λυμα-τολάσπη ρυπαίνει καθημερινά τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος και τα υπόγεια νερά. Επίσημες με-τρήσεις μαρτυρούν ότι η ρύπανση των νερών είναι χιλιάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η εγκατάσταση της Φυλής έχει συμβάλει στην τεράστια αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού και των θανάτων από νεοπλασίες (καρκίνο) στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αυτή η εγκατάσταση θα έ-πρεπε να έχει κλείσει πολλά χρόνια πριν και να έχει μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής απο-κατάστασης .

Όμως οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας:

· Αντί να κλείσουν τη χωματερή αυξάνουν τη χωρητικότητά της κατά 8 εκ. κυβικά μέτρα.

· Αντί να κλείσουν το ΕΜΑΚ, παρατείνουν τη λειτουργία του για δεκάδες χρόνια.

· Αντί να κλείσουν τον Αποτεφρωτήρα παρατείνουν τη λειτουργία του για άλλα 25 χρόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχεδιάζουν και νέα θηριώδη εργοστάσια και μονάδες καύσης σκου-πιδιών στη Δυτική Αττική.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα ψέματα ότι κλείνει η χωματερή τα ακούμε πάνω από 30 χρόνια. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής, ή θα αρρωστήσουμε όλοι! Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη ολόκληρη η Δυτική Αττική μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Η κινητοποίηση στις 20/6/22, στην οποία πρωτοστατεί ο Δήμος Πετρούπολης, πρέπει να είναι μια νέα αρχή στους αγώνες μας! Καλούμε τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της Αττικής, τα δημοτικά συμβού-λια, τα συνδικάτα των εργαζομένων, την εκπαιδευτική κοινότητα και τα περιβαλλοντικά κινήματα να μπουν μπροστά και να πουν ΟΧΙ στο νέο καταστροφικό περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη.

Τέλος, να αναφέρουμε και με αυτή την ευκαιρία το πάγιο αίτημά της ΕΛΜΕ να οργανωθεί ΤΩΡΑ πλήρης ανακύκλωση (4 ρεύματα, βιοδιασπώμενα, κλαδέματα κλπ) από τον Δήμο Φυλής με έμφαση και με πυ-ρήνα τις πολλές δεκάδες σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Αυτό επιβάλλεται να γίνει με την ανάλογη ένταση και αποτελεσματικότητα και σε όλους τους Δήμους σε Δ. Αττική και Δ. Αθήνα. Θα είναι μια σημαντική προσπάθεια για τη σημαντική μείωση του όγκου των σκουπιδιών στις πε-ριοχές μας, αλλά και όλη την Αττική και την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμά-των.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσει, επιτέλους, η εγκατάσταση της Φυλής!!!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search