• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Ιουνίου

June 20, 2022 687


«Φέτος το καλοκαίρι το προσωπικό είναι λιγότερο κατά 10.000 σε σχέση με πέρυσι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας)».


Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση με 24ωρη απεργία για τους εργαζομένους στις δημόσιες δομές υγείας της Περιφέρειας και στάση εργασίας 8πμ-15μμ στην Αττική, προγραμματίζει για την Τετάρτη 22 Ιουνίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στις 9 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΤΤΙΚΗ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8πμ – 15μμ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗΣ 9π.
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δουλεύουμε εφέτος το καλοκαίρι με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, νοσήσεις, αναστολές εργασίας). Το εναπομείναν εξαντλημένο προσωπικό με περικοπές κανονικών αδειών και ρεπό, επί δύο έτη εφέτος για τρίτο χρόνο του χορηγούνται λίγες ημέρες κανονικής άδειας λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού.
Οι λιγοστοί αποδεκατισμένοι συνάδελφοι νοσηλευτές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ένας ή δύο σε κάθε κλινική απόγευμα και νύκτα, καλούνται να συμπληρώσουν το πολυσέλιδο έντυπο του ΟΔΙΠΥ που περιλαμβάνει ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις.
Η συμπλήρωση στοιχείων ασθενών που αφορούν ιατρικές πράξεις δεν πρέπει να συμπληρώνονται από τους νοσηλευτές και θα πρέπει να αφαιρεθούν. Προειδοποιούμαι ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων που είναι νοσηλευτικές πράξεις λόγω ελλείψεων προσωπικού. Δημιουργούνται δυσλειτουργίες και αναστάτωση στη λειτουργία των κλινικών των Νοσοκομείων.
Παρά την Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου που έγινε δεκτή με πλείστα έγγραφα και αποφάσεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας για προαιρετική εγγραφή στην ΕΝΕ επιμένουν τα Πειθαρχικά όργανα της ΕΝΕ και καλούν σε απολογία συναδέλφους νοσηλευτές κατά προτίμηση Προϊσταμένους για να τρομοκρατούνται με τη διατήρηση της θέσης ευθύνης, για οφειλές συνδρομών. Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση. Η εγγραφή στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια των ήδη εργαζομένων του ΕΣΥ είναι και προαιρετική κανείς δεν μπορεί να απειλεί και να εκβιάζει με πειθαρχικές κυρώσεις.
Θα μας βρουν μπροστά τους.
Καλούμε τους Νοσηλευτές να μην συμμετάσχουν σε στημένες παράνομες πειθαρχικές διώξεις.
Η ΠΟΕΔΗΝ θα στηρίξει με κάθε μέσο και μέτρο σε περίπτωση που τολμήσουν να παρανομήσουν.
Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει και να χρηματοδοτήσει το Σύστημα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων ξεπερνούν το 1 δις ευρώ προωθεί την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις.
Προωθούνται συγχωνεύσεις, καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων, θεσμοθετήθηκε η Ιδιωτικοποίηση Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, τα Ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξαγγέλλονται αλλά ακόμη έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου.
Η προκήρυξη των 4.000 θέσεων στην οποία θα συμμετάσχουν με ισχνή μοριοδότηση οι συμβασιούχοι με σαφή προβάδισμα όσων υποψηφίων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Και όμως ακόμη δεν έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.
Οι 16.000 συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης δικαιούνται την μονιμοποίησή τους. Πολέμησαν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Καταχειροκροτήθηκαν και βρίσκονται σε μία διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παρατάσεις των συμβάσεων.
6.000 συνάδελφοι που εργάζονται με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση απολύονται 30 Ιουνίου 2022.
Η κυβέρνηση δεν δίνει την δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων εργασίας (ΣΟΧ) στα Νοσοκομεία τα οποία εκδίδουν διαγωνισμούς επιστροφής των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα, των εκβιασμών σε βάρος των εργαζομένων που εκπροσωπούν. Η κυβέρνηση μεθοδεύει την σταδιακή διολίσθηση των υπηρεσιών στήριξης στους εργολάβους.
Σταδιακά εγκαθίσταται εργολάβοι καλύπτοντας τα κενά που δημιουργούνται. Επίσης τα Νοσοκομεία που ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς παραδίδουν τις υπηρεσίες στήριξης στους εργολάβους οι οποίοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα για το Δημόσιο. Οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίησή τους.
Τέλος Ιουλίου 7.000 συνάδελφοι θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθ’ ότι λήγουν τα πιστοποιητικά νόσησης τα οποία έχουν καταργηθεί και βρίσκονται εν ισχύ μόνο για το υγειονομικό προσωπικό. Μέτρο ανάλγητο, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος.
Δεν χορηγείται ούτε ευρώ μισθός στους εργαζόμενους σε αναστολή την ώρα που Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές πράξεις λαμβάνουν το 50% του μισθού τους. Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο Επικρατείας εκ νέου και θα ζητήσουμε την κατάργηση του μέτρου με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων.
Η κυβέρνηση βολεύεται πίσω από τις αναστολές. Ξεφορτώνεται τη μισθολογική δαπάνη 7.000 υγειονομικών και διευκολύνονται τα σχέδια ιδιωτικοποίησης, του συστήματος καθώς επίσης και οι συγχωνεύσεις καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων.
Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν προωθήθηκαν για επίλυση κανένα από τα αιτήματα των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων. Οι μισθοί είναι καθηλωμένοι. Χιλιάδες συνάδελφοι λαμβάνουν μισθό κάτω του κατώτατου μισθού, οι μισθοί των συναδέλφων που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ είναι παγωμένοι από την ημερομηνία πρόσληψης, δεν αναρτώνται στο ΕΡΓΑΝΗ επειδή είναι χαμηλότεροι του κατώτατοι μισθού, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας βρίσκεται συνεχώς σε αμφισβήτηση με την ακρίβεια να τσακίζει, μας χρωστάνε από τον Απρίλη τα ψίχουλα των πρόσθετων αμοιβών, το πόρισμα της Επιτροπής για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. 15 μήνες βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας.
Οι Υπουργοί Υγείας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μας εντάξουν στα ΒΑΕ. Δεν προωθείται η θεσμοθέτηση της επαγγελματικής νόσου, ο χαρακτηρισμός ως εργατικό ατύχημα όσων χάθηκαν από κορωνοϊό. Αρνούνται ακόμη να χορηγήσουν βεβαίωση τα Νοσοκομεία στις οικογένειες ότι ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό προήλθε εντός του Νοσοκομείου και έτσι δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ενός μέλους της οικογένειας στο Δημόσιο. Προβάλλουν την ατομική ευθύνη!!!
Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις.
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 όλοι στην Πλατεία Μαβίλης 9πμ και στην Πορεία στο Υπουργείο Υγείας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Ισχυρή Δημόσια Υγεία Πρόνοια
- Μονιμοποίηση συμβασιούχων
- Άρση Αναστολών
- Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
- Ένταξη στα ΒΑΕ
- Αύξηση μισθών – Ανθυγιεινό επίδομα
- Επαγγελματική νόσος – εργατικό ατύχημα

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search