• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος»-Τείχος αλληλεγγύης έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού

July 01, 2022 745


Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν στον δρόμο έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου με κόκκινα γράμματα: «Η στέγη είναι δικαίωμα, καμία έξωση».


Συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην κατάσχεση του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια, βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη.

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι κάτω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου που πλειστηριάστηκε, υψώνοντας τείχος προστασίας κι αλληλεγγύης με στόχο να αποτρέψουν την κατάσχεση του.

Όπως καταγγέλλει η συνταξιούχος δημοσιογράφος όπως λέει, είχε χρέος 15.000 ευρώ όταν πλέον αδυνατούσε να συνεχίσει να πληρώνει. Πριν από λίγους μήνες ειδοποιήθηκε ότι η πρώτη και μοναδική κατοικία στην οποία ζει με τον γιο της, βγήκε σε πλειστηριασμό και πέρασε στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη.

Οι συγκεντρωμένοι έγραψαν στον δρόμο έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου με κόκκινα γράμματα: «Η στέγη είναι δικαίωμα, καμία έξωση».


Όπως κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα η συνταξιούχος δημοσιογράφος μιλώντας στο OPEN, δικαστικός επιμελητής της τηλεφώνησε απειλώντας την πως σήμερα, θα έρθει να πάρει τα κλειδιά με «ισχυρή αστυνομική δύναμη» όπως λέει.

Ειδικότερα, η ίδια δήλωσε «πολύ συγκινημένη που από τόσο πρωί έχουν έρθει τόσο άνθρωποι. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει. Δεν είμαι μόνο εγώ, σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός σχετικά με τα σπίτια που πέφτουν θύματα των πλειστηριασμών. Εγώ, για 15.000 ευρώ που δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν κάρτες, χάνω το σπίτι μου. Και μάλιστα από μια εταιρεία-φάντασμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, με έναν δικαστικό επιμελητή που παριστάνει τον υπάλληλο της εταιρείας».

«Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00.

Θα έρθει από εδώ να του παραδώσω τα κλειδιά. Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου; Δεν είμαστε μια δυτική Δημοκρατία που υπερασπίζεται αν μη τι άλλο καθημερινά δικαιώματα; Ζω με μια σύνταξη 700 ευρώ, γιατί έφυγα νωρίς με μειωμένη σύνταξη, να φροντίσω το παιδί μου, που έχει πρόβλημα».


Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search