• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δύο «βιασμοί» βρεφών οικογενειών προσφύγων που δεν ήταν τέτοιοι

February 18, 2020 668

 

ΠΗΓΗ:  Ναταλί Χατζηαντωνίου, 3pointmagazine  

 

Κύπρος, Φεβρουάριος 2019

(20/2) ««Παγωμένη» είναι όλη η Κύπρος μετά τη φρικιαστική αποκάλυψη του βιασμού ενός βρέφους 5 μηνών».

«Οι γονείς του παιδιού, με καταγωγή από τη Σομαλία, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, μετέφεραν το 5 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο, καθώς το παιδί είχε παρουσιάσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή».

(21/2) «Κύπρος βρέφος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού». «Ο πατέρας του 5μηνου βρέφους συνεχίζει να τελεί υπό κράτηση, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη με την όλη υπόθεση».

(25/2) «Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πατέρας του 5μηνου βρέφους(..)Μελετήθηκε ο φάκελος της υπόθεσης από τη Νομική Υπηρεσία και δεν προέκυψε κάτι εναντίον του πατέρα. Σήμερα, έληγε το διάταγμα προσωποκράτησής του και οι ανακριτές αποφάσισαν όπως αφεθεί ελεύθερος».

Αθήνα Φεβρουάριος 2020

(16/2) «Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι Σύροι γονείς του, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα”.

Ανατροπή: Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους

(18/2) «Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11μηνου βρέφους και το συγγενικό τους ζευγάρι που κρατούνταν μετά το θάνατο του παιδιού. Δεν υπάρχει βιασμός Η επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών δεν κάνει αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο σε κακοποίηση».

Τι εννοώ; Εξυπακούεται ότι οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά με αφάνταστη επαγρύπνηση και να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Σε μια τέτοια υπόθεση όλοι είναι ύποπτοι αλλά και ουδείς ένοχος προτού να αποδειχτεί η ενοχή. Και η μηντιακή βιασύνη ορισμένων καναλιών, εφημερίδων και sites και δη όταν εμπλέκονται πρόσφυγες να κάνουν πρωτο θέμα τον «βιασμό» είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της δημοσιογραφίας και όχι μόνον..(Θα έλεγα ότι η αρχή της μη βιασύνης ισχύει και αντιστρόφως αλλά τα “κρούσματα” αφορούν κατα κανόνα σε θορυβώδεις μηντιακές “καταδίκες” ειδικά όταν εμπλέκονται “ξένοι”, ξερετε αυτές τις θορυβωδεις καταδίκες που έχουν και τα περισσότερα like).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search