• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Παρανάλωμα και οι ελιές

July 07, 2022 696
ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΕΣ
 
Της Νίνας Γεωργιάδου
 
♦️ Το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Άμφισσα έφτασε τα 20 χιλ σε μήκος. Οι ελαιώνες φλέγονται! Η ελιά, που αντέχει σε κάθε είδους κλιματική αλλαγή, ζει μέχρι και 3000 χρόνια και παραμένει παραγωγική ανεξάρτητα απ’ την ηλικία της, δεν μπορεί να αντισταθεί μόνο στο αλυσοπρίονο και στη φωτιά
 
♦️ Φέτος δεν υπάρχουν ρωσικά εναέρια πυροσβεστικά και η ελληνική πυροσβεστική υπηρεσία - διαχρονικά και ιδιαίτερα τώρα - απαξιωμένη από τους μαφιόζους που κυβερνούν, αποψιλωμένη σε προσωπικό και μέσα, παλεύει και καίγεται, δίχως να σβήνει.
 
♦️ Η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου έμοιαζε εξαιρετικά πλούσια, καθώς τα δέντρα λυγίζουν απ’ τον καρπό. Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού και μια από τις πιο ελαιοφόρες περιοχές της χώρας γίνεται στάχτη.
 
♦️ Η πολιτική της ΕΕ για επιδότηση των ελαιοπαραγωγών, ώστε να προχωρήσουν στο ξερίζωμα των ελαιόδεντρων, μπορεί να μη βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, στη βρώμικη πολιτική όμως πάντα υπάρχουν λύσεις...
 
♦️Την ίδια εποχή πέρσι, χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων στην Ιταλία έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Τις τελευταίες δεκαετίες, το ελληνικό λάδι, ατυποποίητο και σε εξευτελιστικές τιμές, πλουτίζει Ιταλούς μεγαλέμπορους και εγχώριους μεσάζοντες.
 
♦️Οι Μπάγιερ- Μονσάντο φροντίζουν, με τη σειρά τους, ό,τι απομένει από το πιο πολύτιμο διατροφικό είδος, να το μετατρέπουν σε ύποπτο παρασκεύασμα. Η αθώωση του ζιζανιοκτόνου Ράουνταπ από την Ε.Ε, καθόλου δε συνάδει με τις μελέτες του IARC (Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο).
 
Οι μαμούθ πολυεθνικές και η γλυφοσάτη τους μπορεί να είναι «αθώοι»! Από μας, κανένας πια δεν είναι αθώος!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search