• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μέσα σε λίγες μέρες ελεύθεροι Λιγνάδης, Κορκονέας, Χορταριάς: Η δικαιοσύνη δαγκάνει μόνο τους ξυπόλυτους

July 13, 2022 585

 

Μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες, σε τρεις υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο και αφορούσαν βιασμούς ανηλίκων και δολοφονίες, οι κατηγορούμενοι, μετά από διαδικασίες, είναι εκτός φυλακής.

Εκτός φυλακής ο Λιγνάδης, παρ’ ότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια – «Ντροπή, αίσχος», φώναζε ο κόσμος
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από το συγκεντρωμένο πλήθος έγινε δεκτή η απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή η αίτηση για αναστολή στην έφεση του κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ετσι, εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μιας συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Ζακ Κωστόπουλος: Αποφυλακίζεται ο μεσίτης υπό όρους
Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους αστυνομικούς στην υπόθεση της δολοφονίας του από κάθε κατηγορία με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ στον κοσμηματοπώλη Σπ. Δημόπουλο και στον μεσίτη Αθ. Χορταριά επέβαλε κάθειρξη 10 ετών για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ωστόσο στις αρχές του τρέχοντος Ιουλίου, δεκτή έκανε το δικαστήριο την αίτηση αναστολής του Αθανασίου Χορταριά.

Ο άνθρωπος που φέρεται να βοήθησε τον κοσμηματοπώλη είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη, όμως βρέθηκε εκτός φυλακής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ελένη Κωστόπουλου, δήλωσε ότι «είναι μια άδικη απόφαση, ποτισμένη με σταγόνες αίματος».

«Νιώθουμε ότι δεν δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μας», τόνισε η μητέρα του Ζακ. Ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν είμαστε ανθρωποφάγοι, δεν θέλαμε να τους κλείσουν στη φυλακή για πάντα. ανεχτήκαμε τα 10 χρόνια κάθειρξης, δεν θελήσαμε να μείνουν για πάντα στη φυλακή, αλλά η η αποφυλάκισή του μας εξοργίζει. Είναι σαν να μας φτύσουν στο πρόσωπο».


Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ελεύθερος ο Κορκονέας με απόφαση του Εφετείου Λαμίας
Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών) αναγνωρίστηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα ως ελαφρυντικό ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν σπάσει τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής, έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια κάθειρξη, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Το ίδιο συνέβη και τώρα

Η επανάληψη της διαδικασίας είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

Για την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας μίλησε και η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έκανε λόγο για μία από τις μελανότερες σελίδες στη δικαστική ιστορία της χώρας. “Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι μία από τις μελανότερες σελίδες για τη δικαστική ιστορία της χώρας μας και θέλω να φροντίσω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό” σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που αποφυλακίζει τον Επ. Κορκονέα ήλθε έπειτα από τρία “όχι” από τους δικαστές και τέσσερα “ναι” από τους ενόρκους. Μάλιστα η μητέρα του άτυχου μαθητή τόνισε σχετικά με τη διαδικασία: “δεν είχαμε δικαίωμα λόγου. Μείναμε σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα, έπειτα από απόφαση των τριών δικαστών προτού γίνει η εκλογεί των ενόρκων, κάτι που είναι παράνομο, και ακριβώς γι’ αυτό θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος από τους συνηγόρους μου”.

Το Εφετείο Λαμίας για μία ακόμη φορά ήταν γεμάτο αστυνομικούς για την μεταφορά του Κορκονέα από και προς το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search