• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ούτε μία βδομάδα διακοπές για σχεδόν έναν στους δύο εργαζομένους

July 16, 2022 713

 

 
«Σκληρό» καλοκαίρι για εκατομμύρια πολίτες της γηραιάς ηπείρου • Μεταξύ των πρώτων η Ελλάδα, αυξήσεις μισθών ζητά η Συνομοσπονδία Συνδικάτων.

Ζοφερή είναι η κατάσταση για εκατομμύρια εργαζομένους στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται πως είναι απαγορευτική για αυτούς ακόμα και η δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών. Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις έχει επιφέρει επιπλέον πίεση στους πολίτες της γηραιάς ηπείρου, αυξάνοντας το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα στις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας ταυτόχρονα τις διακοπές ακόμα πιο «απρόσιτες» για αυτούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της Συνομοσπονδίας των ευρωπαϊκών συνδικάτων (ETUC), περισσότεροι από 38 εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές μιας εβδομάδας παρά την εργασία τους. Μάλιστα, το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τις διακοπές έχει αυξηθεί σε περισσότερα από τα μισά κράτη μέλη της Ε.Ε., σε σύγκριση με το 2019. 

Η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Λιθουανία έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δεν μπορούν να «αποδράσουν» για μια εβδομάδα. Η Ιταλία (8 εκατομμύρια), η Ισπανία (4,6 εκατομμύρια) και η Γαλλία (4,1 εκατομμύρια) έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που δεν κάνουν διακοπές για οικονομικούς λόγους. Σημειώνεται ότι η ETUC παρουσιάζει στοιχεία για το 2019 και το 2020, αλλά εκτιμά ότι η κατάσταση είναι χειρότερη σήμερα.

 

→ Πίνακας: Ποσοστά εργαζομένων σε διάφορες χώρες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές (στην πρώτη στήλη το 2019 και στη δεύτερη το 2020). Στην τρίτη στήλη, ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός για το 2020. 

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, την ίδια στιγμή το ποσοστό των κερδών των ευρωπαϊκών εταιρειών έχει αυξηθεί, γεγονός που υποδηλώνει πως τα ανώτερα στελέχη και οι μέτοχοι έχουν συσσωρεύσει περισσότερα χρήματα εις βάρος των εργαζομένων.

Αύξηση μισθών και μέτρων

Η ETUC επισημαίνει ότι η «φτώχεια των διακοπών» είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ως αποτέλεσμα της κρίσης του κόστους ζωής και του πληθωρισμού, και υπογραμμίζει την ανάγκη για όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μια «αξιοπρεπή» αύξηση μισθών αυτό το καλοκαίρι.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία ζητά επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης ανάγκης για αύξηση μισθών στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. και οι εθνικές κυβερνήσεις θα πρέπει επίσης να στηρίξουν τους εργαζόμενους με μέτρα για την ανακούφιση από τον πληθωρισμό

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search