Print this page

Έ, όχι κι έτσι Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου

July 18, 2022 715

 

Tης Όλγας Μοσχοχωρίτου 

Δεν περιμέναμε βέβαια ο Αλ. Τσίπρας να εξαγγείλει στο Περιστέρι που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες, το αλήστου μνήμης «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» ή κάτι αντίστοιχο.

Έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι από τον καιρό του αντιμνημονιακού προεκλογικού προγράμματος  του 2015 που πήγε άκλαυτο!

Αλλά από αυτό  το σημείο έως την αναίσχυντη δήλωσή του ότι  δήθεν ο Σύριζα θα «είναι εκεί, όταν τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών», κατά το λαϊκό λεγόμενο «πάει πολύ».

Να ενημερώσουμε λοιπόν εμείς τον Αλ. Τσίπρα ότι ο Σύριζα από το 2016 έως το 2019 ήταν πράγματι  εκεί, στα Ειρηνοδικεία αρχικά και κατόπιν έξω από τα συμβολαιογραφεία, μαζί με τα ΜΑΤ όταν χτυπούσαν αγωνιστές και πρώην μέλη, στελέχη ακόμα και βουλευτές και υπουργούς της πρώτης κυβέρνησής του, μέλη συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών .

Ήταν εκεί , στο «τμήμα υπεράσπισης του πολιτεύματος της ΓΑΔΑ», όταν στήνονταν οι δεκάδες δικογραφίες κατά των ανωτέρω, με βάση τις οποίες ακόμα και σήμερα σύρονται στα Δικαστήρια ως κατηγορούμενοι όλοι οι προαναφερόμενοι.

Ας θυμίσουμε λοιπόν στον Αλ. Τσίπρα και μερικά από τα υπόλοιπα πεπραγμένα της «δεύτερης κυβέρνησής του», που πάνω ακριβώς σ’ αυτά στηρίζεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να ξεσπιτώνει κατά χιλιάδες τους μικροδανειολήπτες από την μοναδική τους κατοικία.

Να σημειώσουμε δε πως σήμερα περίπου 85.000 κατοικίες και μικροεπιχειρήσεις , ήτοι περιουσίες, αλλάζουν χέρια,  βγαίνουν στο σφυρί, σε μια πρωτοφανή για όλα τα μεταπολεμικά χρόνια εκκαθάριση!

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.- Ήταν τον Οκτώβριο του 2015 επί της δικής του δεύτερης κυβέρνησης που η πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών πέρασε σε ιδιωτικά χέρια με την τρίτη κεφαλαιοποίηση.

2.- Ήταν ο Νόμος Σταθάκη (ο περίφημος 4346/2015) που περιόρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας και με τα κριτήρια που έθεσε, πέταξε κυριολεκτικά έξω την πλειοψηφία των πολιτών που καλύπτονταν από τον περίφημο νόμο Κατσέλη περί προστασίας της πρώτης κατοικίας.

3.- Ήταν ο νόμος του Παρασκευόπουλου (4354/2015) που επέτρεψε την πώληση των κόκκινων δανείων σε διεθνή funds.

Είναι αυτά που απέκτησαν αντί πινακίου φακής τα κόκκινα δάνεια των πολιτών και τώρα απαιτούν όλο το ποσό μαζί με τους τοκογλυφικούς τόκους, μη δίνοντας τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να κάνει αντίστοιχη προσφορά για να σώσει την κατοικία του.

4.- Ήταν η δική του κυβέρνηση που   το 2017 ψήφισε την ντροπιαστική τροπολογία περί του «ιδιώνυμου» αδικήματος ήτοι του αυτεπάγγελτα διωκόμενου αδικήματος  παρεμπόδισης πλειστηριασμού.

5.- Ήταν η δική του κυβέρνηση που το  2018, καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε να αδρανοποιηθεί το κίνημα εναντίον τους.

6.- Ήταν η δική του Κυβέρνηση που τον Φεβρουάριο του 2019, υιοθέτησε  το σχέδιο APS (Asset Protection Scheme), που προέβλεπε εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ύψους έως €12 δισ. προς τις τράπεζες για να τιτλοποιήσουν κόκκινα δάνεια, καταργώντας οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας.

 Εκεί στηρίχτηκε το 2019 και το περίφημο σχέδιο «Ηρακλής» της ΝΔ για το οποίο ο μέγας …μαρξιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος παραπονέθηκε ότι η ΝΔ …τους κλέβει.

Δεν είμαστε Αλ. Τσίπρα όλοι «λωτοφάγοι».

Είμαστε «μικρό χωριό» και γνωριζόμαστε  πολύ καλά για να γνωρίζουμε ότι εσείς είσαστε μέρος των χορηγών αυτών που τώρα ονομάζετε «κοράκια» ενώ πριν λίγα χρόνια τους θεωρούσατε «επενδυτές»!

Επομένως η διακήρυξη του Αλ. Τσίπρα έχει την ίδια αξία που έχουν και όλες του οι άλλες διακηρύξεις και δήθεν φιλολαϊκά μέτρα.

Ο Αλ. Τσίπρας και η πολιτική του αναξιοπιστία είναι ο μέγας χορηγός του Αλ. Μητσοτάκη.

Και κάτι τελευταίο: Ανάμεσα στα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε στο Περιστέρι δήθεν κατά της βαρβαρότητας (αλλά όχι και σοσιαλιστικής προοπτικής όπως είπε, αυτό δα έλειπε) μέρος των οποίων είναι η επαναφορά του «Δ» στη «ΔΕΗ» αλλά όχι με επανακρατικοποίηση (πώς θα το κάνει αυτό ο Χουντίνι της πολιτικής δε μας εξήγησε) δεν συμπεριλήφθηκε  φυσικά η κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας!

Καθότι όπως εξήγησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Γ. Μουζάλας, στο τηλεοπτικό πάνελ του Kontra24, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, (εδώ γελάνε) δεν σκοπεύει να καταργήσει το χρηματιστήριο της ενέργειας, διότι αυτό, όπως είπε είναι μνημονιακή, και εν πάση περιπτώσει, ευρωπαϊκή υποχρέωση!

Οι μάσκες, λοιπόν, έπεσαν, καλή νύχτα σας κ. Τσίπρα!

ΠΗΓΗ: Kommon

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.