• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δημόσια νοσοκομεία κάτεργα για τους εργαζόμενους με χιλιάδες κενά και παρατεταμένη υποχρηματοδότηση

July 25, 2022 656

 

Δύο χρόνια πανδημίας με τους νεκρούς να ξεπερνάνε πλέον τους 30.000, όχι απλά δεν ήταν αρκετά ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να πάρουν μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, αλλά το ανάποδο.
Σήμερα μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες της κατάστασης του ΕΣΥ, είναι η εικόνα γυναίκας κατοίκου της Ικαρίας, που μεταφέρεται τραυματισμένη από τους συντοπίτες μέσα σε κουβέρτα στην καρότσα ενός αγροτικού, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου! Αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε η εγκληματική υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε συνέχεια των προηγούμενων, αλλά σαφώς με μεγαλύτερη προκλητικότητα και αυταρχισμό!

Τα νοσοκομεία φέτος λειτουργούν με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Χιλιάδες υγειονομικοί παραμένουν ακόμα και σήμερα σε αναστολή εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Χιλιάδες συμβασιούχοι παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας. Χιλιάδες γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες εδώ και ένα χρόνο. Οι εργασιακές συνθήκες για τους υγειονομικούς θυμίζουν κάτεργο με τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) να μετατρέπονται πολύ συχνά πλέον σε εμπόλεμη ζώνη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό. Η διαλογή ασθενών στα επείγοντα τείνει να γίνει καθεστώς, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ένα κύμα παραιτήσεων από ιατρικό κυρίως προσωπικό του ΕΣΥ λόγω ακριβώς αυτών των άθλιων συνθηκών εργασίας.

Στην πραγματικότητα τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, με τα περιφερειακά να βρίσκονται στη χειρότερη θέση, την ίδια στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα covid και οι διασωληνώσεις για άλλη μία φορά αυξάνονται.
Η άρνηση του Υπουργείου Υγείας να άρει τις αναστολές εργασίας, να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, να ενισχύσει το ΕΣΥ σε εξοπλισμό και να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού, στοιχειώδη μέτρα στην κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας υγείας, δείχνει ακόμα πιο ξεκάθαρα τις στοχεύσεις της κυβερνητικής πολιτικής για άμεση πριμοδότηση της ιδιωτικής υγείας, πάνω στα ερείπια των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι ασφυκτικοί αστυνομικοί έλεγχοι, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, τα πρόστιμα, ο κοινωνικός αυτοματισμός που έβαλε στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους, ο εγκλεισμός, οι αποκλεισμοί και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού επιβλήθηκαν από αυτούς που εγκληματούν καθημερινά σε βάρος της δημόσιας υγείας, όχι για να την προστατεύσουν. Αυτό άλλωστε επιβε­βαιώ­νεται πολύ καθαρά στην τουριστική περίοδο που διανύουμε, όπου όχι μόνο έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα, αλλά καταργούνται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα μονομερώς για τους τουρίστες, οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορούν παντού ανεμπόδιστα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ακόμα και όταν νοσούν! Στην πραγματικότητα αυτά τα μέτρα επιβλήθηκαν για να εμπεδωθεί ακόμα πιο πλατιά και πιο βαθιά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, μπροστά στην ανυπαρξία ενός κράτους πρόνοιας.

Αυτή ήταν η “υγειονομική πολιτική” που ακολούθησαν και αυτό κάνουν και σήμερα με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Πάτρας, όπου ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε ΕΔΕ προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου στους νοσηλευτές, τους οποίους απειλεί με αργία. Την ίδια ώρα βέβαια που τα ΜΜΕ ασχολούνται διεξοδικά με την “ανεύθυνη” στάση των νοσηλευτών, ξεχνάνε να ενημερώσουν ότι η εφημερία του νοσοκομείου Παίδων Πατρών διακόπηκε με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας, όπως επίσης ξεχνάνε να θέσουν το ζήτημα των χιλιομέτρων που χρειάζεται να διανύσει ένας κάτοικος της περιφέρειας για να βρει εφημερεύον νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες. Την ίδια ώρα ακυρώνεται μεταμόσχευση νεφρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων! Την ίδια ώρα μετράμε χιλιάδες νεκρούς από covid, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να διασωληνωθούν. Την ίδια ώρα οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, η διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και η “εξόντωση” του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και για αυτή την κατάσταση μοναδικοί υπαίτιοι είναι ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνησή του. Αυτοί είναι που οφείλουν να απολογηθούν και να καταδικαστούν για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν σε βάρος τη ζωής και της υγείας του λαού!

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search