Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για ξυλοδαρμό εργαζομένου.

Αναλυτικά: «Δεν μας εκπλήσσει ο ξυλοδαρμός εργαζομένου από τους προϊσταμένους του σε μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση της Κέρκυρας. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο συνάδελφος μας έκανε το ‘’θανάσιμο’’ λάθος να τοποθετήσει το κρέας σε άλλη λεκάνη από αυτή που του είχε υποδειχθεί..

Συνέπεια αυτού του ‘’εγκλήματος’’ του ήταν να τον ξυλοφορτώσει ο προϊστάμενός του. Αναζητώντας προστασία από τον υπεύθυνο του τμήματος, δέχτηκε ύβρεις, απειλές, προπηλακισμό και το σφίξιμο των χεριών του στο λαιμό. Ακολούθως ο διευθυντής υπέδειξε στον ‘’παραβάτη’’ εργαζόμενο να πάει δυο μέρες σπίτι του να ‘’ηρεμήσει’’  και όταν θα επιστρέψει θα τοποθετηθεί σε άλλη θέση ή θα σταλεί σπίτι του… (δηλ. θα απολυθεί) Τόσο φυσιολογικά!!!

Στη δικτατορία των πλουτοκρατών όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία σημασία μπροστά εξυπηρέτηση της απληστίας του αφέντη η εργοδοτική βία, τρομοκρατία, οι τραμπουκισμοί, τα καψόνια, οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα είναι όλα φυσιολογικά!!!

Το ίδιο φυσιολογικά είναι τα ατελείωτα ωράρια χωρίς διαλείμματα, χωρίς ανάσα, χωρίς ρεπό, με αμοιβές ψίχουλα που εξανεμίζονται στο πρώτο βενζινάδικο, σουπερμάρκετ, κλπ.

Είναι το μοναδικό όμοιο περιστατικό που συνέβη φέτος στα ξενοδοχεία ή τους άλλους χώρους εργασίας? Φυσικά όχι! Μόνο που σε αυτό το περιστατικό ο συνάδελφός μας είπε το ‘’ως εδώ’’! ενεργώντας όπως έπρεπε να ενεργούν οι εργαζόμενοι σε ανάλογες  περιπτώσεις.

Αυτό το ‘’ως εδώ’’ πρέπει να πούμε όλοι οι εργαζόμενοι συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στους αγώνες και τις απεργίες για:

  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ».