Print this page

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ΜΑΤ στη «Μαλαματίνα» – Απεργοσπασία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

August 06, 2022 737

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρίας εμφιαλωμένων ποτών «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλλουν απεργοσπαστική προσπάθεια της εργοδοσίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της επιχείρησης οινοποιίας, για την επαναπρόσληψη των 15 συνολικά απολυμένων συναδέλφων τους.

Ένταση προκλήθηκε όταν οι απεργοί προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο στελεχών της εταιρείας και νεοπροσληφθέντων συμβασιούχων, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε συλλήψεις τριών απεργών οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του δήμου Δέλτα και στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων (ΠΟΕΕΠ), Γιάννης Φραγγίδης, από το Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο οδηγήθηκε μαζί με τον οργανωτικό γραμματέα, Αριστοτέλη Μερκενίδη «θα προβούμε σε μήνυση για αυτές τις ενέργειες. Ήρθαν το πρωί πέντε αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη για να σπάσουν την απεργία όμως δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα».

Πηγή: GRTimes

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.