• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η ΟΕΝΓΕ για την υγειονομική κρίση με τους πρόσφυγες στον Έβρο

August 12, 2022 610

 

Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

ΠΡΟΣ:

–          Διοικητή 4ης ΥΠΕ

–          Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη

–          Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα

–          Πρόεδρο ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ

–          Μέλη ΓΣ ΟΕΝΓΕ και Ενώσεις

–          Κοινοβουλευτικές Ομάδες Κομμάτων

–          ΜΜΕ

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και από τις διοικήσεις ΕΚΑΒ/ΕΚΕΠΥ και 4ης ΥΠΕ να δράσουν άμεσα ώστε να προσφερθεί η δέουσα υγειονομική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Συρία που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου κοντά στο χωριό Κισσάρι.

Είναι ανατριχιαστικό, εξοργιστικό και απάνθρωπο να κυκλοφορούν φωτογραφίες νεκρών μικρών παιδιών από τσιμπήματα σκορπιών, να υπάρχουν και άλλα πάσχοντα μικρά παιδάκια για τον ίδιο λόγο και γενικά να εξελίσσεται αυτή η τραγωδία εδώ και μέρες χωρίς να παρεμβαίνουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Το συνεχιζόμενο δράμα χιλιάδων προσφύγων που αντιμετωπίζονται ως ανεπιθύμητα μιάσματα από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας εκατέρωθεν των συνόρων και που «εργαλειοποιούνται» από τις κυβερνήσεις αυτές για γεωπολιτικούς και προπαγανδιστικούς λόγους είναι ένα μόνιμο σοβαρότατο θέμα.  Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται η εγκληματική πολιτική ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά. Αυτή τη φορά με το θάνατο 5χρονης προσφυγοπούλας εγκλωβισμένης σε νησίδα στον ποταμό Έβρο από το τσίμπημα σκορπιού ενώ την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση είναι και η αδερφή της 9 χρονών. Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται ότι οι πρόσφυγες αποτελούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της πολιτικής του εγκλωβισμού και των «επαναπροωθήσεων» (pushbacks). Εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε διακινητές, την FRONTEX και σε υπερδομές – φυλακές.

Η συγκεκριμένη κλιμάκωση απανθρωπιάς που ζούμε τώρα είναι το αποκορύφωμα. Εκτός όλων των άλλων η άρνηση παροχής επείγουσας υγειονομικής βοήθειας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση διεθνών συνθηκών καθώς και του Συντάγματος της χώρας, παραβιάσεις για τις οποίες οι αρμόδιοι είναι υπόλογοι.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ πρέπει να οργανωθεί αποστολή επί τόπου ώστε να προσφερθούν πρώτες βοήθειες και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης όλα τα παιδιά και όλοι οι ενήλικες που χρειάζονται νοσηλεία. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search