«Άρχισε πάλι να βρέχει δυνατά, όπως χθες.
Για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι πολύ.
Σε παρακαλώ να προσευχηθείς για μας.
Μην ξεχάσεις να προσευχηθείς για μας, σε παρακαλώ.
Βρέχει, έχει αστραπές και παγωνιά».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφο η Μπαϊντά πριν από λίγες ώρες. Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αναφέρουν πως έχουν αρχίσει και άλλοι να έχουν πυρετό και τα παιδιά φοβούνται τις αστραπές. Τέλος, η κατάσταση της 9χρονης φαίνεται να επιδεινώνεται και να φοβούνται για το χειρότερο.

Πρόκειται για μια ιστορία που θα γραφτεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος με τα πιο μελανά χρώματα. Πρόκειται για μία ντροπή που συντελείται μπροστά στα μάτια μας. 39 Σύριοι πρόσφυγες βρίσκονται καθηλωμένοι χωρίς βοήθεια σε νησίδα στον Έβρο.

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις, νομικές και δημοσιογραφικές, εξακολουθεί πεισματικά να μην πράττει το παραμικρό για να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, και μάλιστα δεν έχει καν επιτρέψει την παρουσία οργανώσεων και γιατρών να μεταβούν εκεί, ισχυριζόμενη πως “δεν είναι σε ελληνικό έδαφος”. Οι οργανώσεις Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και Human Rights 360 με ανακοίνωση τους υποστηρίζουν πως οι χάρτες του ελληνικού Κτηματολογίου όπως και οι χάρτες της google δείχνουν ότι η νησίδα βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια. Έχει αναφερθεί ήδη ο θάνατος παιδιού από τσίμπημα σκορπιού και ο θάνατος δύο προσφύγων από πνιγμό.
 
Σε βίντεο που έχει στη διάθεσή του το TPP οι πρόσφυγες εμφανίζονται να καλούν για βοήθεια. Το έχουν στείλει με τίτλο Call for help.
ΠΗΓΗ: rhepressproject.gr