• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αστυνομική βία και χημικά εισέπραξαν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό που ζήτησαν το δίκιο τους! - ΒΙΝΤΕΟ

May 28, 2020 514

 

Κλειστές τις πόρτες του υπουργείου Εργασίας βρήκαν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι επισιτισμού – τουρισμού που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις και τα αιτήματα τους στην πολιτική ηγεσία.Μαζί με τις κλειστές πόρτες βρήκαν και παρατεταγμένες τις αστυνομικές δυνάμεις που κατά τα συνηθισμένα έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την είσοδο. 

Με αστυνομική βία αλλά και χημικά επέλεξε να απαντήσει η κυβέρνηση στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, επισιτισμό και τουρισμό, διεκδικώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η αστυνομία «απάντησε» με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου Εργασίας, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον Γ. Βρούτση, το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Το  Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μαζί με επιχειρησιακά σωματεία σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις διαδήλωσαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης, με κεντρικό σύνθημα «κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Σωματεία εργαζομένων «Stanley», «Athens Marriott», «Grand Resort», «Royal Olympic», «Crown Plaza», «Select», εργαζόμενοι από το «Caravel», τη Σωματειακή επιτροπή από το «Electra Metropolis», εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής κ.α.

 

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000, ζητούν: Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search