• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας: Άκυρες οι ομαδικές απολύσεις - ΒΙΝΤΕΟ

August 23, 2022 500

 

Μετά από πολύχρονο αγώνα και σοβαρή συμπαράσταση από σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις,οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Καβάλας πέτυχαν μεγάλη δικαστική νίκη και δικαίωση, καθώς -με απόφαση του Πρωτοδικείου- κρίθηκαν άκυρες οι 133 απολύσεις που είχαν υλοποιηθεί από την εργοδοσία.

Μάλιστα, το δικαστήριο επιδικάζει στους εργαζομένους μισθούς υπερημερίας και χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη. Σημειώνεται ότι αυτές ήταν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις που έγιναν με τον νόμο Χατζηδάκη, τον Αύγουστο του 2021.

Πρόκειται για μια πολύχρονη υπόθεση, που ξεκινά από την άρνηση των εργαζομένων να δεχθούν το αδιανόητο, δηλαδή να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από αορίστου σε ορισμένου χρόνου. Σημειώνεται ότι το 2015, με ψευδείς μηνύσεις και ψευδομάρτυρες, πραγματοποιήθηκε η απόλυση 180 εργαζομένων χωρίς ούτε καν τη νομίμως προβλεπόμενη αποζημίωση. Ωστόσο, οι μεθοδεύσεις αποκαλύφθηκαν και τα κατηγορητήρια κατέπεσαν στη Δικαιοσύνη. Έτσι, το 2017, υπεγράφη Πρακτικό στο υπουργείο Εργασίας που συμπεριλάμβανε την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους και τη δέσμευση της ELFE και κάθε άλλης εταιρείας που θα δραστηριοποιούνταν στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας, να σεβαστούν την εργασιακή σχέση και τα δικαιώματα των εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας, Νίκος Βογιατζίδης, τόνισε πως η απόφαση αποτελεί ράπισμα για το Υπουργείο Εργασίας που ανέλαβε ρόλο συγκάλυψης και στήριξης των πρακτικών της εργοδοσίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλα τα εργατικά σωματεία, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που στάθηκαν στο πλευρό τους στον πολύχρονο αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική επίθεση και καυτηρίασε τη στάση των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών που όπως είπε «μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταδικάσει τις επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Λαυρεντιάδη».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search