• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία Γ. Ράπτη, ασκούμενου δικηγόρου, για παρεμπόδιση από τις αστυνομικές δυνάμεις στη “Μαλαματίνα” (βίντεο)

September 01, 2022 649

 

Καταγγελία Γ. Ράπτη, ασκούμενου δικηγόρου, για παρεμπόδιση από τις αστυνομικές δυνάμεις στη “Μαλαματίνα”


Κατά τη διάρκεια της κατασταλτικής επιχείρησης στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνας”, για να σπάσει η απεργία των εργατών, η αστυνομία τραυμάτισε 15 άτομα. Ταυτόχρονα, έκανε δύο συλλήψεις, αφού συνέλαβε τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργατοϋπαλλήλων της Μαλαματίνας, Γιάννη Φραγγίδη, καθώς και φοιτητή αλληλέγγυο στους απεργούς. Ο Γ. Ράπτης, ασκούμενος δικηγόρος, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Μισθωτών Δικηγόρων, βρισκόταν στο σημείο και με την ιδιότητα του δικηγόρου προσπάθησε να προσεγγίσει τον αλληλέγγυο φοιτητή, που συνελήφθη, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις, καταπατώντας τους νόμους που υποτίθεται ότι υπηρετούν, δεν τον άφησαν. Ήταν η δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που αν και επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα, οι αστυνομικές δυνάμεις τον παρεμπόδισαν και τον απώθησαν. Μάλιστα, οι περιφερόμενοι αστυνομικοί προκαλούσαν και ειρωνευόταν δικηγόρους και δημοσιογράφους. Τελικά δεν άφησαν ούτε τη δικηγόρο του Σωματείου να προσεγγίσει τον προσαχθέντα.
Ο ίδιος, στη διαδικτυακή πύλη του Προλόγου, σημειώνει: “Οι ασκούμενοι δικηγόροι μπορούν εξίσου με τους δικηγόρους που κατέχουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος, να παραβρεθούν και να παρέμβουν κατά τη διαδικασία συλλήψεων, να υπερασπιστούν σε τέτοιες στιγμές τα δικαιώματα των θυμάτων της αστυνομικής βίας. Αυτό άλλωστε συνάγεται και από τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων. Καταγγέλλω τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες υλοποιώντας το σχέδιο καταστολής κυβέρνησης και εργοδοσίας, καταπάτησαν μέχρι και αυτές τις διατάξεις που επιτρέπουν στους δικηγόρους….να κάνουν τη δουλειά τους! Είναι φανερή για άλλη μια φορά η μεροληψία της αστυνομίας και των εισαγγελέων, οι οποίοι νυχθημερόν μιλούν για τη νομιμότητα, αλλά εν προκειμένω, την καταπάτησαν με προκλητικό τρόπο, για να περάσουν την πολιτική της σιδηράς πυγμής.”

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search