• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οργή για τις σκοταδιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Χρυσόστομου

September 03, 2022 544

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι σκοταδιστικές και σεξιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομος για τον βιασμό και τις αμβλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ήδη στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ως «μεσαίωνας» ενώ παράλληλα πλήθος εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων επαναλαμβάνουν το αυτονόητο ότι ο βιασμός είναι έγκλημα και η άμβλωση δικαίωμα κάθε γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται με αφορμή το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος να διαβαστεί την Κυριακή στις 8 Σεπτεμβρίου στις εκκλησίες της χώρας

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομου προσβάλλοντας όλα τα θύματα κακοποίησης και βιασμού δήλωσε ότι «δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση».

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη  τρελαθούμε», «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις», είπε ο Μητροπολίτης.

Στις ενστάσεις που ακούστηκαν από τους δημοσιογράφους ο Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς μάλιστα: «εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθετε και βιάζεται και μένει και έγκυος; Έχει συμμετοχή!».

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα και πως «δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η καταστροφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που όταν συλληφθεί έχει ήδη αρχίσει να είναι ζωή».

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

Ο Μητροπολίτης τόνισε ακόμη, ότι η Εκκλησία είναι κατά της αντισύλληψης, και ότι επιτρέπεται μόνογια τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εάν συλλάβει μια γυναίκα κινδυνεύει να πεθάνει και όχι «αν κάνουμε έρωτα μόνο για τον έρωτα».

Σχετικά με το ζήτημα των εκτρώσεων, η Ιερά Σύνοδος έχει θεσπίσει την «Ημέρα αγέννητου παιδιού» ενώ πάγια θέση της ΔΙΣ είναι πως «η εκούσια έκτρωση είναι φόνος».

Ωστόσο ως προς το θέμα του βιασμού η Ιερά Σύνοδος καταδίκασε τις δηλώσεις του μητροπολίτη, χαρακτηρίζοντάς τες «απαράδεκτα» και επισημαίνοντας ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις και αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας.

«Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search