Αλλεπάλληλα τα τραγικά γεγονότα με τους διανομείς που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για το μεροκάματο του τρόμου, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας.  Μαθητής στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου είναι ο 17χρονος διανομέας, που ξεψύχησε το βράδυ του Σαββάτου, μετά από τροχαίο τον Ωρωπό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το τροχαίο σημειώθηκε στην Επαρχιακή Οδό Αμφιαράειου - Χαλκουτσίου έξω από τις παλιές φυλακές Ωρωπού, όταν ο οδηγός Ι.Χ. έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και συγκρούστηκε με το δίκυκλο του 17χρονου.

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο νεαρός, ο οποίος φορούσε κράνος, τραυματίστηκε σοβαρά.

 

Ο νεαρός διανομέας μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στο Γ. Γεννηματάς, όπου και διαπιστώθηκε τα ξημερώματα ο θάνατός του.

Ο οδηγός του Ι.Χ. αμέσως μετά το τροχαίο εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης του οχήματος ο οποίος του είχε δώσει το αμάξι, δηλώνοντας πως οδηγούσε.

Όταν έγινε γνωστό πως ο 17χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ανακάλεσε.

«Καλό ταξίδι Βασιλάκη»

Συγκινεί η ανάρτηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΣ Ωρωπός για τον 17χρονο.

«Από αυτή τη φωτογραφία κάποιος πλέον λείπει. Ο Βασίλης Μερκούρι (τελευταίος κάτω δεξιά) άφησε χθες βράδυ τραγικά και άδικα την τελευταία του πνοή σε τροχαίο έξω απ τις παλιές φυλακές Ωρωπού. Ο Βασιλάκης υπήρξε παίκτης των Ακαδημιών μας. Ενα ευγενικό και σεμνό παιδί που θα θυμόμαστε πάντα για την αγάπη του στην ομάδα και τη διάθεσή του να βοηθήσει όπου κι αν του ζητήθηκε (από τερματοφύλακας μέχρι σέντερ φορ). Τον αποχαιρετούμε με μεγάλη συγκίνηση και ευχόμαστε στην οικογένειά του καλό κουράγιο. Μακάρι αυτός να είναι ο τελευταίος νέος άνθρωπος που φεύγει απ τη ζωή τόσο πρόωρα και άδικα. Καλό ταξίδι Βασιλάκη!», ανέφεραν οι υπεύθυνοι της ομάδας στο συγκινητικό τους αντίο.

 
Μέτρα προστασίας

Πρόσφατα η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει ότι παρά τις δεκάδες καταγγελίες της «προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες)».

«Αρνούμαστε να δουλέψουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες», που «θέτουν τις ζωές μας σε άμεσο κίνδυνο και θα κρατήσουν τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο» τονίζει η επιτροπή στην ανακοίνωσή στην οποία καλεί την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα.

«Ωστόσο δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών και των πλατφορμών που θέτουν τις ζωές μας σε κίνδυνο για τα κέρδη τους! Αρνούμαστε την εργασία στις ώρες που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα και ενημερώνουμε άμεσα την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508» καταλήγει η ανακοίνωση.