• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΔΕΘ: Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στον αυταρχισμό και τη φτώχεια Φωτογραφίες και βίντεο

September 11, 2022 543

Με συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών  σε μια πόλη «φρούριο» από  κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν οι πιο μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας του πρωθυπουργού. Συνδικάτα, πολιτικές οργανώσεις και κινήματα έστειλαν μήνυμα αγώνα και αντίστασης ενάντια στις πολιτικές που φτωχοποιούν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και εναντίον του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής.

 
 

Η αντικυβερνητική πορεία των συνδικάτων και των πολιτικών οργανώσεων χαρακτηρίστηκε φέτος ως η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σωματεία και συνδικάτα από όλους τους κλάδους ξεκίνησαν διαδήλωση από το Άγαλμα Βενιζέλου, και κινήθηκαν μέσω της Ι. Δραγούμη, της Λ. Νίκης και της Ν. Γερμανού προς την νότια πύλη της ΔΕΘ.

Photo Credit: Αποστόλης Κεσίδης

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης τα συνδικάτα ζητούν ενίσχυση των εργαζομένων που είναι αντιμέτωποι-ες με μια νέα οικονομική κρίση λόγω της ακρίβειας.

Photo Credit: Αποστόλης Κεσίδης

Ξεχώρισε για άλλη μια φορά το κοινό μπλοκ των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας και στα πετρέλαια Καβάλας, με συνθήματα κατά της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Εργασίας. Στη διαδήλωση αυτή συμμετείχε μαζικό μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η διαδήλωση των συνδικάτων κατέληξε στην πλατεία της ΧΑΝΘ αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και την παραλιακή οδό.

Την πορεία των συνδικάτων ακολούθησαν μπλοκ πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς που ξεκίνησαν από το Συντριβάνι. Ανάμεσα τους και το μπλοκ φοιτητικών συλλόγων, φεμινιστικών συλλογικοτήτων, σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και το ΜεΡΑ25. Ξεχώρισαν τα αιτήματα για την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας από συλλογικότητες που φώναξαν ότι «δεν ζει κανείς με fuel/travel/ power pass».

 

Δυναμικό παρών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έδωσαν οι απολυμένοι καθώς και το σωματείο εργαζομένων στη Μαλαματίνα με σύνθημα «νίκη στην απεργία της Μαλαματίνας» που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Πλήθος εργατικών σωματείων ανταποκρίθηκαν στη συγκέντρωση που κάλεσε στο ίδιο σημείο το ΠΑΜΕ.

πηγή: 902.gr

Με παλμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η διαδήλωση οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και κινημάτων για το περιβάλλον και την υγεία. Ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα κατά του φασισμού αλλά των εγκλημάτων κατά των προσφύγων στον Έβρο και στο Αιγαίο. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και φοιτητών-τριών που ζητούν την απόσυρση της αστυνομίας από το ΑΠΘ και εναντιώνονται στην εγκατάσταση των ΟΠΠΙ και των τουρνικέ. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στην Καμάρα ενώ το πανεπιστήμιο παρέμεινε για ώρες περιφρουρημένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και με κλούβες των ΜΑΤ.

 ΠΗΓΗ :alterthess.gr
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search