• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ολοκληρώνεται η καταστροφή του Ελικώνα

September 12, 2022 68

 

Τα νέα αιολικά επιδεινώνουν την, ήδη τραγική, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή, κάτω από τη συνεχή πίεση επιχειρηματικών σχεδιασμών

Πριν από λίγες μέρες, με απόφαση της ΡΑΕ, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, προς ένταξη σε καθεστώς στήριξης με τη μορφή λειτουργικής ενίσχυσης, και εκδόθηκαν τα σχετικά αποτελέσματα. Επιλέχθηκαν 21 έργα, εκ των οποίων 14 φωτοβολταϊκά και 7 αιολικά. Οι τιμές που «κλείδωσαν» για τα φωτοβολταϊκά κυμαίνονται μεταξύ 46 και 53,9 €/MWh και για τα αιολικά μεταξύ 55,82 και 60 €/MWh.

Όπως αναλυτικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό»:

Κοιτώντας το σχετικό πίνακα διαπιστώνουμε ότι 4 από τα 7 αιολικά έργα βρίσκονται στη Βοιωτία και, ειδικότερα στον Ελικώνα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα στις θέσεις:
«Κορφούλα», της εταιρείας NIATA AIOLOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ
«Καραμούντζι», της εταιρείας NIATA AIOLOS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ
«Κορφή», της εταιρείας C.N.I. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΦΗ ΑΕ
«Μεγάλη Λούτσα», της εταιρείας C.N.I. ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΗ ΛΟΥΤΣΑ ΑΕ

Με την ένταξη στο συγκεκριμένο καθεστώς σημαίνει ότι «κλειδώνει» η κατασκευή των έργων και ότι θα επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Άλλωστε, τα 2 πρώτα έργα έχουν περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ τα άλλα 2 έχουν και άδεια εγκατάστασης.

«Η εξέλιξη αυτή επιδεινώνει την, ήδη, τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελικώνας, κάτω από τη συνεχή πίεση επιχειρηματικών σχεδιασμών για πληθώρα αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, αλλά και για σειρά έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, που αναμένεται να ξεδιπλωθεί πολύ σύντομα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό «παροξυσμό».

Θυμίζουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης μιας εξόφθαλμα ακραίας αιολικής εγκατάστασης, στην «Όμορφη Λάκα», με 11 ανεμογεννήτριες των 4,8 MW, που προβλέπεται να εγκατασταθούν αριστερά – δεξιά του δρόμου, από την Αρβανίτσα, μέχρι την πρώτη κατοικία στην Αγία Άννα.

πηγή: kosmodromio.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search