Print this page

Καταγγελία ΕΡΗΜΙΤΗ – Πλους για τους «αναρμόδιους» του Περιφερειακού Συμβουλίου

February 19, 2020 6133

 

Καυστική ανακοίνωση για την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που δήλωσε ότι είναι «αναρμόδιο» το ΠΣ για το θέμα του Ερημίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για τις παρατάξεις:  Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκη, αναρμόδιο το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων νήσων να αποφασίζει για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιφέρειας …!!!

Αναρμόδιο το περιφερειακό συμβούλιο, λένε, να προστατέψει ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Κέρκυρας από την καταστροφή, την οποία έχουν «δρομολογημένη» διαδοχικά οι κυβερνήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ από το 2011, με μια «επένδυση» που βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειονότητα του Κερκυραϊκού λαού και την οποία το Τ.Ε.Ε. (τμήμα Κέρκυρας) με απόφασή του κρίνει: «ελέγξιμη διαδικαστικά, επιζήμια περιβαλλοντικά και ασύμφορη οικονομικά για το Ελληνικό δημόσιο» όπου και η ακύρωσή της είναι επιβεβλημένη.

Το αδιανόητο όμως είναι για το ανώτερο πολιτικό όργανο σε επίπεδο περιφέρειας, το αρμόδιο να αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον περιφερειακό -  αναπτυξιακό σχεδιασμό σε ισορροπία με το περιβάλλον, να  αποποιείται τις αρμοδιότητες του, που απορρέουν από το σύνταγμα, προκειμένου να μη δυσαρεστηθεί ο υπουργός ανάπτυξης, που έχει αναγάγει την καταστροφή του Ερημίτη σε προσωπική του υπόθεση και από το θεσμικό του αξίωμα «κάνει τον ντίλερ της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρείας» στον Ερημίτη.

Κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, εσείς που θεωρείτε ότι είστε αναρμόδιοι να ανταποκριθείτε στις ευθύνες που αναλάβατε με την ανάδειξή σας στο αξίωμα που κατέχετε, για την προστασία του περιβάλλοντος και της τοπικής ανάπτυξης, τις οποίες και τις αποποιείστε, έντιμο θα  ήταν να αποποιηθείτε ταυτόχρονα και της εκλογής σας…

 

Κύριε Σπύρου ο χαρακτηρισμός «όχλος» (συνώνυμος των λέξεων: μπουλούκι, συφερτός, ασκέρι βανδάλων)  που αποδίδεται στην μεγάλη πλειοψηφία του Κερκυραϊκού λαού που τάσσεται υπέρ της προστασίας του Ερημίτη και κατά του «κόλπο γκρόσο με οσμή σκανδάλων» όπως έχει χαρακτηριστεί η επιχειρούμενη εισβολή στην περιοχή  προσβάλλει και απαιτούμε από την εξοχότητά σας να ανακαλέσει.

 Και εσείς κ. Αλεξάκη… καλό είναι πριν κάνετε χρήση των  λέξεων  «δημαγωγία» και «λαϊκισμός» απευθυνόμενος προς την κοινωνία, να κοιτάτε πρώτα στο εσωτερικό της παράταξής σας…      

Ωστόσο σας προσκαλούμε να κάνετε τον κόπο να έλθετε στον Ερημίτη, όσοι δεν έχετε πατήσει πόδι ποτέ, να δείτε τι είναι εκείνο που κάνει τόσο επίμονους αυτούς που επενδύουν στην καταστροφή του, αλλά και τόσο αποφασισμένους εκείνους που το υπερασπίζονται, χρόνια τώρα «με νύχια και με δόντια»,  να το πάμε μέχρι την δικαίωση…

                

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου

                          ο πρόεδρος Δημήτρης Φατήρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.