• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αγώνας μέχρι τη νίκη! - Δευτέρα 1 Ιούνη στις 7μμ στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο – Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο -

May 31, 2020 502

 

 

Επιμένει στις αντιμεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης η κυβέρνηση με τους εκπαιδευτικούς να απαντούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 1η Ιούνη και 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 9 του ίδιου μήνα.

Καθηγητές και δάσκαλοι ξαναβγαίνουν στους δρόμους την επόμενη βδομάδα, οπότε ξεκινά η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) ανακοίνωσαν την 1η Ιουνίου συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα, απαντώντας έτσι στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αδιάλλακτη» στάση, «με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο, ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων».

Επιπλέον, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 9 Ιουνίου – ημέρα που πιθανότατα θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή – και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 και πορεία προς την Βουλή.

Τέλος, κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ημέρα που όπως έχει ο μέχρι σήμερα προγραμματισμός θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο από την Ολομέλεια. Οι ομοσπονδίες καλούν σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς την Βουλή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τα κάτωθι:

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει το Σάββατο, 6 Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ. στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Στάση ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ).

  • Δευτέρα 1/6/20: Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ στις 19.00 στα Προπύλαια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει στη ΓΣ των Προέδρων, 24ωρη απεργία την Τρίτη 9/6 με παράλληλη κινητοποίηση στις 13.00, Πανελλαδικού χαρακτήρα.
  • Συλλαλητήριο και συναυλία την ημέρα και ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου (10/6/20)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου, απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξέφρασαν το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο  ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας  τις αποφάσεις του για τον σχεδιασμό των αγωνιστικών του δράσεων, αποφασίζει:

  • Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.
  • Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης τύπου στα μέσα ενημέρωσης ώστε να αποκαλυφθούν σε όλη την κοινωνία οι πραγματικές διαστάσεις των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, την Πέμπτη 4 Ιουνίου.
  • Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη δυνατότητα 3ωρης στάσης από τους Σ.Ε.Π.Ε.) την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου  συγκέντρωση στα Προπύλαια  στις 13:00 και πορεία προς στη Βουλή.
  • Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Oμόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ: να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο που θεμελιώνει το σχολείο της αγοράς, συντονισμός δράσης με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες

Σε συνεδρίαση της η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, στην οποία συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλ. Γούλας, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος από την Ενότητα και τα μέλη Μ. Σαβοριανάκης (ΑΣΚΙΕ-ΠΑΜΕ) και Θ. Διαβολάκης (Παρεμβάσεις), αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  • Το νομοσχέδιο για την Παιδεία που χωρίς διαβούλευση έρχεται στη Βουλή, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη θεμελίωση του νεοφιλελεύθερης έμπνευσης σχολείου της αγοράς και για την επιστροφή σε άκρως αυταρχικές πρακτικές φρονηματισμού που θυμίζουν σκοτεινές εποχές της εκπαίδευσης. Η νομοθέτηση του πειθαρχικού κώδικα, της τράπεζας θεμάτων, της βάσης του 10 και της διαδικασίας αξιολόγησης με εμπνευστές το ΙΕΠ, όπου αποφάσεις λαμβάνουν άνθρωποι που σχεδίαζαν πογκρόμ εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ή διώκονται για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, είναι η βάση για να στηθεί το σαθρό οικοδόμημα που σήμερα σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, καταρρέει και που έχει προκαλέσει την όξυνση κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Ταυτόχρονα, στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις απαξίωσης του ιδιωτικού εκπαιδευτικού και του έργου του.
  • Η βίαιη εισβολή της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης μέσω της νομοθετικής αυτής ρύθμισης πρέπει να βρει αντιμέτωπη σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ΟΙΕΛΕ θα αποστείλει πρόσκληση συστράτευσης προς τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ώστε να αντιμετωπιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου.
  • Τέλος, συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων μέσω της παράνομης διαδικασίας live streaming που λαμβάνει χώρα σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία και κατατέθηκαν απόψεις για τις περαιτέρω πολιτικές και νομικές ενέργειες της ΟΙΕΛΕ. Επισημάνθηκε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση στην παράνομη πρακτική κάποιων ιδιωτικών σχολείων που δεν τηρούν ούτε καν την προαιρετικότητα (την οποία έχει ομολογήσει η Υπουργός Παιδείας) και επιβάλουν την απευθείας μετάδοση του μαθήματος από την τάξη.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search