• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Με χημικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στη μεγάλη συγκέντρωση στα Εξάρχεια

September 24, 2022 502

 

 
Μεγάλη η πορεία, αριθμεί χιλιάδες κόσμου. Παλμός, πάθος και δυναμισμός για μια ζωντανή γειτονιά για όλους και όλες. Κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τους αστυνομικούς προς τους διαδηλωτές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες στην πλατεία ενώ θέση έχει πάρει και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Μια ακόμη δυναμική πορεία από κατοίκους της αθηναϊκής γειτονιάς κόντρα στην κατασκευή του μετρό στην ιστορική πλατεία, έργο στο πλαίσιο του οποίου έχουν επιβληθεί στην περιοχή για περισσότερο από έναν μήνα συνθήκες αστυνομοκρατίας.

Το κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης «Οχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» βρήκε τεράστια ανταπόκριση με την προσυγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο να φανερώνει τη δυναμική του κινήματος.

Το συγκεντρωμένο πλήθος με πορεία στους δρόμους της γειτονιάς και την πλατεία στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη την κυβέρνηση και τον «φασισμό της λαμαρίνας» που έχει επιβάλει, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι λένε.

Η αγωνιστική παρέμβαση χιλιάδων πολιτών συσπειρώνει όλο και περισσότερο κόσμο που παλεύει για να μην χαριστούν τα Εξάρχεια στο κέρδος και την τουριστικοποίηση.

«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (...)», αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Μεγάλη σε όγκο η πορεία στα Εξάρχεια. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Αφού η πορεία έφτασε στην πλατεία, στης οδούς Θεμιστοκλέους & Κωλέττη, ακούστηκαν οι πρώτες κρότου λάμψης ενώ η αστυνομία για ακόμα μια φορά έκανε χρήση χημικών «σπάζοντας» την πορεία σε δύο μέρη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παρατεταγμένες στην περιοχή ενώ θέση έχει πάρει και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, με ασπίδα τα σώματά τους, κάτοικοι των Εξαρχείων, προσπάθησαν να εμποδίσουν το ξήλωμα του εμβληματικού αγάλματος «τρεις έρωτες» όμως δεν τα κατάφεραν καθώς τα ΜΑΤ «επιτέλεσαν το έργο τους» διευκολύνοντας τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή σταθμού του μετρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές με την κατηγορία της απείθειας ενώ η τύχη του αγάλματος παραμένει άγνωστη καθώς από το Δήμο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τοποθετηθεί κάπου αλλού ή θα επιστρέψει στην πλατεία μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search