• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ σε βασικά αντιλαϊκά νομοσχέδια

September 26, 2022 627

 

Όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται στήριγμα και συμπλήρωμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής με τη στάση που ακολούθησε απέναντι στα αντιδραστικά νομοσχέδια που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση στην ολομέλεια της βουλής.


Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που νομιμοποιεί συμφωνία του ΥΠΠΟ με ιδιωτικά μουσεία στην Ελλάδα και τη Ν. Υόρκη, καθώς και με αμερικανικό Ινστιτούτο, σχετικά με 161 κυκλαδικά ειδώλια. Με τη συμφωνία του υπουργείου παραχωρούνται τα κυκλαδίτικα ειδώλια, που αποτελούν πολιτιστική περιουσία της χώρας, στο αμερικάνικο ινστιτούτο Ντέλαγουερ για 50 χρόνια, χωρίς μάλιστα καμιά ουσιαστική εγγύηση ότι αυτά θα επιστρέψουν πίσω ύστερα από την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα νομιμοποιεί την αρχαιοκαπηλία, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται με ποιον τρόπο, νόμιμο ή παράνομο, βρέθηκαν αρχαιότητες του ελληνικού πολιτισμού εκτός συνόρων, αλλά αντίθετα είναι έτοιμη να εκχωρήσει την κυριότητά τους ακόμα και σε αρχαιοκάπηλους. Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το θέμα, όταν ήρθε η ώρα της επικύρωσης της συμφωνίας στην ελληνική βουλή, εκείνος αντί να καταψηφίσει, αποχώρησε από τη διαδικασία.

Πιο ανοιχτά φιλοκυβερνητική στάση κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα των ναυπηγείων Ελευσίνας και του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης για την υποτιθέμενη εξυγίανσή τους, τελευταίο επεισόδιο της οποίας θα είναι η παραχώρηση των ναυπηγείων στην εταιρεία ΟΝΕΧ. Στο νόμο που ψηφίστηκε στα τέλη Αυγούστου προβλέπεται η διαγραφή χρεών των ναυπηγείων προς το δημόσιο, χτυπιέται ο μισθός των εργαζόμενων, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις με πολύ χειρότερους όρους από αυτούς των προηγούμενων συμβάσεων. Στην ίδια αυτή εταιρεία είχαν δοθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου. Η ΟΝΕΧ θέλει να τα χρησιμοποιήσει ως σημείο επισκευής για τον αμερικανικό 6ο Στόλο σε μια κατεύθυνση περαιτέρω μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε από κοινού από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ με τον Γεωργιάδη να δίνει συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

Δηλωτικό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η στάση του στο ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της προσχώρησης των δύο αυτών χωρών. Η διγλωσσία και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που, ενώ από τη μία ψήφιζε υπέρ της εισδοχής των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ, από την άλλη ο Κατρούγκαλος δήλωνε στη βουλή πως δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω «νατοποίηση» ή «αμερικανοποίηση» της χώρας… Μιλάνε αυτοί που με τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις πρώτοι άνοιξαν το δρόμο για να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, στρώνοντας το δρόμο στη σημερινή κυβέρνηση να προωθήσει βαθύτερα την πολιτική της υποτέλειας και της εξάρτησης. Και μιλάνε αυτοί που χαρακτήριζαν τον Τραμπ «διαβολικά καλό» και τις ΗΠΑ στρατηγικό σύμμαχο για «αμερικανοποίηση» της Ελλάδας.

Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ που τώρα ενόψει εκλογών μπορεί να σηκώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει ότι οι διαφορές της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ΝΔ είναι ελάχιστες και δευτερεύουσες. Το κύριο είναι η σύμπλευσή τους με την κυβέρνηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τον τόπο.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search