• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στάση εργασίας - Συμαπαράσταση στους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα

October 03, 2022 90

Το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Δ.Ο.Θ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ , κηρύσσει 4/ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 3-10-2022 από τις 07:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ. προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να συμπαρασταθεί στους απολυμένους συνδικαλιστές.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Δεκάδες συνδικάτα εργαζομένων και εκπαιδευτικών καταγγέλλουν τις νέες απολύσεις των εργαζομένων-απεργών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους. Ενδεικτικά παραθέτουμε το ψήφισμα της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

OXI στις νέες εκδικητικές απολύσεις στην Μαλαματίνα!

Στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις νέες απολύσεις των εργαζομένων-απεργών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Γιάννη Φραγγίδη, Προέδρου της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) και Προέδρου του Σωματείου Μαλαματίνα και του Αριστοτέλη Μερκενίδη, Οργανωτικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Ε.Π. και Προέδρου του Συνδικάτου Πωλητών-Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων Βόρειας Ελλάδας. Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν στις μαζικές απολύσεις (10 απολύσεις εργαζομένων στην αρχή και άλλους 5 στη συνέχεια) που ήδη προχώρησε η εργοδοσία, ενώ στη θέση τους προσέλαβε παράνομα απεργοσπάστες κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με αποφάσεις του, καθώς και με απόφαση Γενικής Συνέλευσης στηρίζει τον δίκαιο πολύμηνο απεργιακό αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες στη «Μαλαματίνα», ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες, καθώς και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η ΕΛΜΕ έχει ήδη καταδικάσει τους προπηλακισμούς και τα χημικά ενάντια στους εργάτες και τους αλληλέγγυους από τον κατασταλτικό μηχανισμό και την εγκατάσταση των ΜΑΤ και των απεργοσπαστών μέσα στο εργοστάσιο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που ξεδιάντροπα συντάσσεται με τα εργοδοτικά συμφέροντα που απροκάλυπτα υπερασπίζεται χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και εισαγγελείς. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση και άφθονη καταστολή, όταν παλεύουν για τα δικαιώματά τους και δε σκύβουν το κεφάλι. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Η ανάγκη της μαζικής κι έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των σωματείων και των συλλογικοτήτων του λαού πρέπει να συνεχιστεί.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search