• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Συνταξιούχων, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 10:00, Πλατεία Συντάγματος

October 04, 2022 473

 

Πανελλαδικό   Συλλαλητήριο   Συνταξιούχων, Τετάρτη   5 Οκτωβρίου   2022,      ώρα 10.00, Πλατεία Συντάγματος  

  • Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει  στο  Πανελλαδικό Συλλαλητήριο  των  Συνταξιούχων με αιτήματα την κατάργηση  του ν. Κατρούγκαλου,  την κατάργηση  της προσωπικής  διαφοράς και την ενσωμάτωσή  της στην κύρια σύνταξη.   Να δοθούν  αυξήσεις ώστε να καλυφθούν οι απώλειες και να σταματήσει επιτέλους  ο επαίσχυντος  διαχωρισμός των συνταξιούχων σε πριν και μετά το ν. Κατρούγκαλου.  Είναι  απαράδεκτο με τα ίδια  συντάξιμα χρόνια να υπάρχουν διαφορετικές συντάξεις.
  •     Δεν τρέφουμε αυταπάτες  ότι  οι  συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις χωρίς την κατάργηση  της προσωπικής διαφοράς. Πάνω  από 1.000.000 συνταξιούχοι για τα επόμενα χρόνια θα βλέπουν τις συντάξεις τους καθηλωμένες. Και μέσα  σ’ αυτούς είναι όλοι  οι εκπαιδευτικοί που  έχουν   συνταξιοδοτηθεί  μέχρι    12.5.2016  και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31.12.2018,  που επειδή  είχαν  μείωση  πάνω  από 20%, έχουν  προσωπική διαφορά.  Οι αυξήσεις που  υπόσχονται ότι  θα δοθούν δε θα αφορούν την Επικουρική και το Μέρισμα του Μετοχικού. Εκεί ισχύει η δαμόκλειος σπάθη  της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ,  που «εγγυάται» μειώσεις και όχι αυξήσεις.
  • Χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις  και με αυξήσεις  στα βασικά αγαθά, ρεύμα, καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, με επίσημο πληθωρισμό μέχρι τώρα πάνω 12%, με διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν υγείας, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι   έπρεπε  να είναι στο δρόμο με αίτημα την ανατροπή  των μνημονίων και συνολικά όλης της επαίσχυντης πολιτικής της  Ε.Ε, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις επί 13 χρόνια.
  •  Κάποιοι έχουν ευθύνες  γι’  αυτό,   πολιτικές  και συνδικαλιστικές.  Μεγαλύτερες οι   ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων που  περιορίζονται σε  αποσπασματικές ή επετειακές κινητοποιήσεις όλα τα χρόνια, που  δεν μπορούν βέβαια να ανατρέψουν τον πυρήνα της αντιεργατικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Το  βλέπουμε  στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζονται,  στη μερική απασχόληση που έχει ξεπεράσει τη μόνιμη εργασία, στους  αντιασφαλιστικούς νόμους με «κορυφαίο»  το ν. Κατρούγκαλου, στις περικοπές  μισθών και συντάξεων, στην κατάργηση    της 13ης και 14ης  σύνταξης, στις δικαστικές αποφάσεις που  θωρακίζουν συνταγματικά τους μνημονιακούς νόμους.
  • Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει,          με βάση  το πλαίσιο των αιτημάτων που εκτέθηκαν πιο πάνω,  με την ελπίδα ότι   επιτέλους έχει γίνει ή θα γίνει    συνείδηση  ότι   οι  χωριστές  κινητοποιήσεις, χωρίς συντονισμό των εργαζομένων και συνταξιούχων,  δεν απειλούν τον πυρήνα την εφαρμοζόμενης πολιτικής. Η απογοήτευση  πρέπει  να ξεπεραστεί  και οι ενωτικοί αγώνες αποτελούν   εγγύηση ότι οι εργαζόμενοι  και συνταξιούχοι  μπορούν να νικήσουν.
  • Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  με  πανό   θα είναι   Όθωνος  και  Αμαλίας,  Τετάρτη  5 Οκτωβρίου, ώρα 10.00.

   Για το   Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                 Ο   πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας                                 Τάσος  Σταυρόπουλος           Σταμάτης   Νικολάου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search