Print this page

Τραγωδία: Πνίγηκαν 16 γυναίκες σε ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα

October 06, 2022 465

'Άλλη μια τραγωδία: Τουλάχιστον 16 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες . Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση σκάφους σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων. 

 

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι πρόσφυγες βρίσκονται στη ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ.

Τουλάχιστον 80 μετανάστες έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση ιστιοφόρου σε βράχια και την ημιβύθισή του το βράδυ της Τετάρτης, σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων, κοντά στο λιμάνι.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Μια τραγωδία χωρίς τέλος για τους μετανάστες ...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.