• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

"Η Γκουέρνικα του Αιγαίου", Τζόφτσο Σαβόφ. "Η Γκουέρνικα του Αιγαίου", Τζόφτσο Σαβόφ.

Κύθηρα: Εικόνες – σοκ - Πτώματα επιπλέουν στη θάλασσα

October 08, 2022 668


Δύο 24ωρα από το τραγικό ναυάγιο στα Κύθηρα πτώματα προσφύγων συνεχίζουν να επιπλέουν σε κοινή θέα, με το λιμενικό να έχει σταματήσει την περισυλλογή επικαλούμενο κακοκαρία.

Κύθηρα: Σοκαριστικές εικόνες – Πτώματα επιπλέουν στη θάλασσα

Επί δύο ημέρες πτώματα προσφύγων επιπλέουν στη θάλασσα

Δύο ημέρες μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα, οι εικόνες φρίκης κυριαρχούν στο νησί. οι σοροί επτά ανθρώπων, κατά πλεοψηφία γυναικών, είναι ορατοί απ’ τον γκρεμό, που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ’ το σημείο του ναυαγίου. Η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού είναι πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα και η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Συνολικά 80 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό σχολείο του νησιού. Oι περισσότεροι έχουν κάποιο φίλο ή συγγενή μεταξύ των δέκα αγνοουμένων από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο, με την αγωνία για την τύχη τους να μεγαλώνει όσο περνάνε οι ώρες.

Ντροπή. Ακόμα επιπλέουν σοροί πνιγμένων στα Κύθηρα | Eretikos.gr

Οι καταγγελίες των προσφύγων

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που επικαλείται η ΕΡΤ «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.

Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντων στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.

Από το δεύτερο πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι – 16 νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής, ένα αγόρι και ένας άνδρας –  έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search