• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ναύπλιο: Αθώωση 19 αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών - Το «κατηγορητήριο» έπεσε κι έκανε πάταγο

October 09, 2022 561

 

 

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στα Δικαστήρια Ναυπλίου, 19 αγωνιστές του κινήματος «Stop Πλειστηριασμοί Αργολίδας» κάθισαν στο εδώλιο «κατηγορούμενοι» και σηκώθηκαν… πανηγυρικά αθώοι, αφού κατά τη διάρκεια της δίκης το «κατηγορητήριο» κατέπεσε και έκανε μεγάλο κρότο, οι σκευωρίες αποκαλύφθηκαν. Κι αυτό, διότι τα αδικήματα («ιδιώνυμο») για τα οποία κατηγορούντο όχι μόνο ήταν ανυπόστατα αλλά δεν στηρίζονταν καν στις διατάξεις του νόμου, που επικαλέστηκαν. Στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι, συναγωνιστές και σύντροφοί τους από τη Λαϊκή Ενότητα, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα δικαστήρια στηρίζοντας έμπρακτα τους αγωνιστές. Οι 19 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια και με κίβδηλο κατηγορητήριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατά πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας στο Άργος το 2017.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Το «ιδιώνυμο» αδίκημα για τους πλειστηριασμούς ψηφίστηκε, στις 23-12-2017, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι» να βάζουν… πλατάρες ακολουθώντας επί της ουσίας παρελκυστικές τακτικές για να μην την καταψηφίσουν, φέρνοντας την τελευταία στιγμή δική τους τροπολογία (ΝΔ) ή ψηφίζοντας «παρών» (ΠΑΣΟΚοΔΗΜΑΡ). Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε, προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη όλων όσοι παρακωλύουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, ανεξάρτητα εάν αυτοί γίνονται σε ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία. Απόδειξη της παρεκλυστικής τακτικής που ακολουθούσε τότε η ΝΔ είναι η σημερινή της στάση ως κυβέρνηση: όχι μόνον το διατηρεί μέχρι κεραίας αλλά και το ενισχύει. Έτσι: οι μεν αγωνιστές παρουσιάζονται ως «εγκληματίες», οι δε τράπεζες και τα αρπακτικά των fund, αφού ξεπλυθούν κι από τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, εμφανίζονται ως… «παρθένες Μαρίες» που εφαρμόζουν το νόμο και δεν παρανομούν, ένα νόμο που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τους («Πτωχευτικός Κώδικας»). Με λίγα λόγια, μας λένε ότι νόμιμα υφαρπάζουν τη λαϊκή περιουσία και κατοικία. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

Υπενθυμίζεται πως με το «ιδιώνυμο» καταδικάστηκαν από το Εφετείο Θεσσαλονίκης μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!) επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥΣΘ το 2017. Πρόκειται για τους Ηλία Σμήλιο, δασκάλο, μέλος του Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσσαλονίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων, και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, πρώην μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Καταδικάστηκαν για μια κινητοποίηση που στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και που έγινε για σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών. Τι κι αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να τα διεκδικήσει και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε, τι κι αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα στο δικαστήριο –ούτε καν τον μάρτυρα κατηγορίας– η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε. Και το κυνήγι… συνεχίζεται!

Πρόσφατο παράδειγμα «ιδιώνυμου» των πλειστηριασμών, της ποινικοποίησης δηλαδή του αγώνα κατά της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι και η νέα απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστή, και συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου, με την προκλητική κλήτευση σε δίκη, στις 19 Δεκέμβρη, με την «κατηγορία» ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 κατά του πλειστηριασμού.

Να σημειωθεί πως οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και κατοικίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δεκάδες δίκες, αλλά δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να περάσει η ποινικοποίηση του αγώνα τους, δεν πρόκειται να περάσει η εκστρατεία τρομοκρατίας από πλευράς κυβέρνησης και «αρπακτικών». Ο αγώνας αυτός σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού το καθεστώς Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση και στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και κάθε κοινωνική προστασία, ενώ με το νέο «Πτωχευτικό Κώδικα» δίνει τα σπίτια των αδύναμων νοικοκυριών βορά στις τράπεζες, μετατρέπει τον οφειλέτη σε ενοικιαστή και τον καθιστά μονίμως υπερχρεωμένο.

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search