• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αθώοι οι τέσσερις πολίτες για την κινητοποίηση έξω απ’ το Δημαρχείο Καρδίτσας

October 12, 2022 461

 

Αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις διαδηλωτές που δικάζονταν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Καρδίτσας για την μαζική κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019 ενάντια στην πολυετή παραχώρηση  δημοτικών εκτάσεων για την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς ηλ. Ενέργειας από δύο αιολικά στα Άγραφα.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές από τον κόσμο που βρισκόταν εντός και εκτός του δικαστικού μεγάρου.

 

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας οι τέσσερις πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που είχε γίνει έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου 2019, ημέρα συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής για την επικύρωση δημοπρασίας δημοτικών δασικών εκτάσεων σε εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών, επικύρωση η οποία ουδέποτε έγινε.

Η ομόφωνη απόφαση του τριμελούς δικαστηρίου έγινε δεκτή από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα με χειροκροτήματα, αγκαλιές και συνθήματα.

Ο κ. Κώστας Παπαδάκης, ένας εκ των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης όλων των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία, στη σκευωρία η οποία δημιούργησε αυτήν τη δικογραφία και στα ψέματα με τα οποία οι αστυνομικοί στο ακροατήριο προσπάθησαν να την υποστηρίξουν… Η δύναμη της φωνής της κοινωνίας της Καρδίτσας, σε συνδυασμό με την υπερασπιστική στάση των κατηγορουμένων οι οποίοι, χωρίς να κάνουν πίσω από τις αρχές τους, υπεράσπισαν τη δημόσια δράση τους, μπόρεσε να οδηγήσει σε μια νίκη τους κατηγορουμένους και μαζί τους το λαό της Καρδίτσας, και σε έναν όλεθρο την αστυνομική σκευωρία».

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του εισαγγελέα, κατά περίπτωση, ήταν αθώωση για τις κατηγορίες της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων από κοινού και διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας, και ενοχή για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων από κοινού -και για τους τέσσερις κατηγορούμενους με ελαφρυντικό σε ένα εξ αυτών, το γεγονός ότι κατά την τέλεση δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του. Η  δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη και συνεχίστηκε σήμερα στις 9 το πρωί.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search