• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη στα Σεπόλια

October 12, 2022 503

 

 

Ξεχειλίζει από οργή και αποτροπιασμό η τοπική κοινωνία του Κολωνού –αλλά και ολόκληρη η κοινωνία– με την υπόθεση του συστηματικού βιασμού και της κατ' επανάληψη έκδοσης της 12χρονης: υπόθεση που εκπέμπει σοβαρή δυσωδία, με τις αποκαλύψεις να είναι καταιγιστικές και συνταρακτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τοπική κοινωνία απαιτεί την απόδοση Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα κατά της ανήλικης, αλλά και την τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων σε αυτή τη φρικιαστική υπόθεση και την αποκάλυψη όλων των σκοτεινών σημείων της. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα κάλεσε για σήμερα σε μικροφωνική συγκέντρωση έξω από το Μετρό των Σεπολίων, προκειμένου να εκφρασθεί η οργανωμένη διαμαρτυρία των κατοίκων για τις αποτρόπαιες πράξεις του Ηλία Μίχου. Επιπλέον, από κοινού με τη φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat οργανώνεται το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι πορεία αλληλεγγύης στο 12χρονο θύμα, αλλά και καταδίκης «των παιδοβιαστών, των βιαστών και του συστήματος που τους γεννά και τους τρέφει».

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συνέλευση «ο 53χρονος Η.Μ. παιδοβιαστής και μαστρωπός της 12χρονης που την εξέδιδε στα Σεπόλια, οργανωμένος στην Τ.Ο. της ΝΔ στον Κολωνό, έχει μαγαζί στη γειτονιά μας, στην πλατεία του Άγιου Νικόλα και είχε γνωρίσει την 12χρονη από την μητέρα της, η οποία εργάζεται στο κατάστημα που διατηρεί.

Μάλιστα η ανήλικη, εργαζόταν κατά διαστήματα και η ίδια, με την άδεια της μητέρας της.

Κατά την δικογραφία, ο 53χρονος την βίαζε και μάλιστα κατέγραφε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες στην συνέχεια αναρτούσε σε ιστότοπο. Από εκεί ο 53χρονος, εντόπιζε άλλους άνδρες που βίαζαν την ανήλικη έναντι αμοιβής. Για κάθε ραντεβού ο 53χρονος έπαιρνε από 50 έως 70 ευρώ. Τα ραντεβού κλείνονταν στο Μετρό Σεπολίων και οι πράξεις γίνονταν εντός των αυτοκινήτων των πελατών.

Φανατικός του Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια, ΝεοΔημοκράτης, ψάλτης με γνωριμίες στην εκκλησία, κολλητός του Πατούλη, φίλος της Αστυνομίας, του Νόμου και της τάξης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη.

213 πελάτες, λέει, έδειξαν ενδιαφέρον να βιάσουν τη 12χρονη. Αυτή είναι η κοινωνία μας.

Αυτή την κοινωνία θα την καταστρέψουμε και θα την ξαναφτιάξουμε από την αρχή

Καμία ανοχή στους παιδοβιαστές, στους βιαστές και το σύστημα που τους γεννά και τους τρέφει».

Από τη μεριά της η Sabbat σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η σχέση του παιδοβιαστή μαστροπού με πολιτικά στελέχη της χώρας, αλλά και την εκκλησία αποδεικνύει το πόσο καλά δικτυωμένος είναι, το ποσό εύκολο είναι να ξεφύγει, όπως έχουμε δει σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Ακόμη, χαρακτηριστικό πως η σύζυγος του δράστη προσπάθησε σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας της επιζώσας να τη "δωροδοκήσει" για να μην αποκαλύψει τι συνέβη. Η σύζυγός του είναι αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με τη ΝΔ και μέλος του ΔΣ του βρεφοκομείο Αθηνών. Τέτοια πρόσωπα, που διψούν για εξουσία και χρήμα και πολλές φορές κακοποιούν και με άμεσο τρόπο είναι αυτά που προωθούνται από το σύστημα. Ο δήμος Αθηναίων αντί να φροντίσει για τα φτωχά παιδιά, έχει άλλες προτεραιότητες: να δέρνει πατεράδες που παίζουν μπάσκετ στο Λόφο Στρέφη για να υλοποιήσει αναπλάσεις του κεφαλαίου και να φέρνει τα ΜΑΤ να περιφρουρούν την πλατεία Εξαρχείων βράδυ πρωί. Το κράτος και η κυβέρνηση έχουν χρήματα για την καταστολή και τον πόλεμο αλλά όχι για να προστατεύσουν τα παιδιά της εργατικής τάξης. Ταυτόχρονα έχουν στους κόλπους τους αυτά τα κυκλώματα και τα συγκαλύπτουν επιμελώς.

Η φεμινιστική συλλογικότητα ξεκαθαρίζει τέλος: «Εμείς βρισκόμαστε στο πλάι της επιζώσας, η γειτονιά της, η εργατική τάξη, θα αποτελέσει την αγκαλιά που χρειάζεται» και απαιτεί «να στηριχθεί οικονομικά και ψυχολογικά η επιζώσα με δημόσια μέριμνα. Ασφαλείς δομές για επιζώντα έμφυλης βίας. Να τελειώνουμε με το trafficking και την έμφυλη βία. Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, φαγητό, τα απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών μας».

 ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search