• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όλα καλά κι όλα ωραία

October 16, 2022 678

Αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ρουμπώσει τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» στη συνάντησή τους τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, αν τους είχε αναγκάσει να καταπιούν τη γλώσσα τους και να δεσμευτούν ότι θα επανορθώσουν τάχιστα, ανεβάζοντάς μας από την 108η θέση του πίνακά τους στην πρώτη δεκάδα, θα το είχαμε μάθει αμέσως. Θα το ανακοίνωνε χωρίς καμία καθυστέρηση ο ίδιος ο κ. Γιάννης Οικονόμου με ειδικό βιντεάκι, δίκην πανηγυρικού διαγγέλματος. Και φυσικά θα το έπαιζαν και θα το ξανάπαιζαν τα κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, με επικολυρικές εισαγωγές.

Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν τρεις ημέρες για να αναφερθεί στη συνάντηση ο κ. Οικονόμου. Και μάλιστα όχι αυθορμήτως αλλά ερωτηθείς. Αυτό δύο τινά σημαίνει: ή ότι ο αγώνας του υπήρξε άγονος, δεν κατάφερε δηλαδή να σωφρονίσει τους ΡΧΣ, ή ότι ο κ. Οικονόμου εκτιμά ως ασήμαντη τη συνάντηση. Και ο ίδιος, άλλωστε, αλλά και ο πρωθυπουργός είχαν κατειρωνευτεί την οργάνωση τον Μάιο, όταν δημοσιεύτηκε η έκθεσή της για την ελευθερία του Τύπου. Η 108η θέση της Ελλάδας ανάμεσα σε 180 χώρες είχε προκαλέσει σε άλλους έκπληξη, σε άλλους θλίψη, στο δε κυβερνητικό στρατόπεδο οργή. Εξ ου και οι αγανακτισμένες επιστολές διαμαρτυρίας και οι μειωτικές αναφορές στους ΡΧΣ. Και στην προχθεσινή απάντησή του, την πεπατημένη της ειρωνείας πήρε ο κ. Οικονόμου. Οι ίδιοι οι Ρεπόρτερ, πάντως, εξέδωσαν έγκαιρα εκτενή ανακοίνωση. Και επιμένουν στην αστήρικτη, αντιπαραγωγική και προφανώς ανθελληνική άποψη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που σε μικρό χρονικό διάστημα δολοφονήθηκε ένας δημοσιογράφος, ο Γιώργος Καραϊβάζ, αποκαλύφθηκε παρακολούθηση δημοσιογράφων και εκτοξεύτηκαν απειλές κατά δημοσιογράφων. Εδώ μπορεί να την ξεχάσαμε γρήγορα την Ινγκεμποργκ Μπέουχελ, κάπου αλλού όμως τη θυμούνται.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΡΣΧ, ο κ. Πάβολ Σζάλαϊ, δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Θανάση Κουκάκη, ερευνητή οικονομικών σκανδάλων, και του Σταύρου Μαλιχούδη, που καλύπτει το μεταναστευτικό, μείωσαν και άλλο την εμπιστοσύνη των δημοσιογράφων στις Αρχές. Για να μην πάει η ελληνική δημοκρατία ένα βήμα πιο κοντά στην άβυσσο, συνέχισε σε ανεπίτρεπτα δραματικό τόνο, πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις υποκλοπές. Ρεπόρτερ άνθρωπος και δεν έχει μάθει ότι στο πόρισμά τους οι κυβερνητικοί βουλευτές τα βρίσκουν όλα νόμιμα και άμωμα. Μα ποιες υποκλοπές; Ποιος Ανδρουλάκης; Ποια τιμωρία;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search